Vriendenschaar neemt lastige horde

15 januari 2019 om 13:20

H'VELD-G'DAM Vriendenschaar won zaterdag met 23-27 van Fortis uit Zeeland. Met winst op Fortis is een belangrijke horde genomen en kan Vriendenschaar zich opmaken voor de komende thuiswedstrijd tegen Rust Roest, dat in de achtervolging is met twee punten achterstand.

De eerste helft werd de korf moeilijk gevonden en was de afronding niet op orde, waardoor Fortis continu een kleine voorsprong had. Door belangrijke treffers van Krista van Hunnik behield Vriendenschaar de aansluiting en pas in de 22e minuut stond de eerste voorsprong op het scorebord.

Na de onderbreking was de afronding beter verzorgd, maar Fortis gaf zich niet gewonnen en tot 19-19 ging het gelijk op. Met nog 5 minuten op de klok werd Bert Verspuij ingebracht. Deze wissel pakte erg goed uit, omdat hij 4 keer scoorde uit evenzoveel pogingen. Ook Christian Brouwer ging met scherp schieten.