Lezing over Jan Groen Tukker

15 januari 2019 om 12:48

GIESSENBURG De Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen verzorgt donderdag 17 januari een lezing over de Voedselcommissaris Jan Groen Tukker. De lezing wordt gegeven door Kees Tukker, schrijver van het boek over Jan Groen Tukker. Jan Groen Tukker heeft het karakteristieke landhuis, de Gave Gulden, in Giessenburg laten bouwen in 1938. Vanaf 1947 is de familie Tukker daar gaan wonen. In de oorlog 1940-45 is Jan Groen Tukker mede verantwoordelijk geweest voor de voedselvoorziening van een gedeelte van Nederland, of hij daarin 'goed' of 'fout' heeft gehandeld wordt in de lezing niet uit de weg gegaan. De lezing begint om 20.00 uur in De Til in Giessenburg.

Optreden koor SVHG

H'VELD-G'DAM Zaterdag 19 januari is er een optreden van het seniorenkoor van de SVHG (Senioren Vereniging Hardinxveld Giessendam). Onder het motto: zingen is plezier en ontspanning brengen zij mooie en leuke liedjes ten gehore. Aanvang: 10.00 uur in het atrium van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. De entree voor externen bedraagt € 3,00.

Bingomiddagen

H'VELD-G'DAM / HOORNAAR Dinsdag 22 januari houdt De Lange Wei een bingomiddag in restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Aanvang: 14.30 uur mee te spelen. Woensdag 23 januari houdt De Lange Wei een bingomiddag in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Aanvang: 15.00 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).