Ingezonden

22 januari 2019 om 14:03

Huurdersraad

Met verbazing las ik in Het Kompas van 16 januari 2019 op pagina 5 onder de kop Te veel de politiek in de slechtste vorm een ingezonden stuk van de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam die de plaatselijke politiek een fikse sneer geeft.

Dat vraagt om een reactie. In Het Kompas van 12 december 2018 staat op pagina 9 een artikel Iedereen moet goed kunnen wonen met een foto van directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg van Fien Wonen en de voorzitter van de Huurdersraad Rien Stek die gezamenlijk de prestatieafspraken hebben getekend van 2019-2023.

Nog meer verbazing bij mij, nadat ik in het AD Rivierenland van 14 juni 2018 las onder de kop Woningstichtingen: zorgen om tekort aan huizen. Het betrof een artikel waarin de zeven woningstichtingen in de Drechtsteden waaronder Fien Wonen melding maken van het schrijven van een brief aan de gemeenteraadsfracties in de zeven gemeenten. Ik kon de bewuste brief niet in het raadsinformatiesysteem vinden. Wat bleek: ondanks de afspraak die de zeven woningstichtingen met elkaar hadden gemaakt, om ieder in hun eigen gemeente de gemeenteraadsfracties middels een brief te informeren, werd dit in Hardinxveld-Giessendam niet gedaan. Bij navraag bij de woningstichtingen Heerjansdam, Tablis en Woonkracht10 bleek dat deze woningstichtingen wel een brief naar hun raad hebben gestuurd notabene met de naam van Fien Wonen en directeur Elisabth ter Borg eronder. Echter nadat ik meermalen navraag bij Fien Wonen heb gedaan, ben ik tweemaal teruggebeld door de manager dat ze op zoek zouden gaan naar bewuste brief die bestemd was voor onze gemeenteraad. Een reactie bleef echter uit en zijn ze blijkbaar nog steeds aan het zoeken. Maar geen nood inmiddels had ik een brief weten te bemachtigen van woonkracht10 met daaronder de naam van Fien Wonen en haar bestuurder mevr. ter Borg, de brief heb ik via een lid van de huurdersraad doorgespeeld en een ander lid was er van op de hoogte, maar ook hier is blijkbaar niets meer meegedaan binnen de Huurdersraad en lijkt het erop dat bij de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam de linkerhand niet weet wat de rechterhand doet en past het niet om de plaatselijke politiek een sneer te geven en oogt de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam als los zand.

Burgerlid PvdA G.P. Maas