Hardinxveld boekte zaterdagmiddag aan de Sluisweg een zwaarbevochten 1-0 zege op Streefkerk.
Hardinxveld boekte zaterdagmiddag aan de Sluisweg een zwaarbevochten 1-0 zege op Streefkerk. Mike Rijnders

Zwaarbevochten zege Hardinxveld

22 januari 2019 om 15:53

Hardinxveld – Streefkerk 1-0
60 Vincent van Lopik 1-0


STATISTIEKEN
Schoten totaal: 8-11
Schoten op doel: 4-8


GEEL Patrick Zwakhals, Vincent van Lopik, Aron van Andel, Robin de Kok (allen Hardinxveld), Julian Holleman en Jaro Lieuwen (Streefkerk)

ROOD -


door Mike Rijnders
t @MikeRijnders

H'VELD-G'DAM De eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft voor Hardinxveld zaterdagmiddag drie punten opgeleverd. In een matige wedstrijd knokte de ploeg trainer Arjan de Vries, die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij de club, zich ternauwernood langs Streefkerk. Het evenwichtige treffen eindigde uiteindelijk in een moeizame 1-0 zege voor de Hardinxveld, waarbij de enige goal aan de Sluisweg na een uur spelen van het hoofd van aanvoerder Vincent van Lopik kwam.

IN EVENWICHT Op een lastig bespeelbare grasmat was Hardinxveld in de eerste helft veelvuldig aan de bal tegen het defensief ingestelde Streefkerk. De thuisclub moest echter waken voor de lange bal en de tegenaanval van de gasten, die met Andy van Vught een gevaarlijke topschutter in de gelederen hadden. Ondanks het vele balbezit voor Hardinxveld zag men aan de Sluisweg aan beide kanten enkele gevaarlijke momenten in de eerste 45 minuten. Namens Hardinxveld waren Johan Woltman (net naast) en Richard Zwakhals (buitenkant paal) met vrije schotkansen het dichtst bij de openingstreffer, maar hadden beide heren het vizier net niet op scherp.

Na een ruststand van 0-0 was het Streefkerk wat beter aan de tweede helft begon. Hardinxveld had het daarbij aan doelman Marc Koning te danken dat de ploeg in deze fase geen tegentreffer te verwerken kreeg. Als antwoord daarop viel de openingstreffer na een uur spelen wél aan de andere kant; captain Vincent van Lopik kopte geheel vrijstaand de 1-0 tegen de touwen uit een vrije trap van Robin de Boon. In de slotfase probeerde Streefkerk nog een aanvallend offensief te forceren, maar kreeg het de thuisclub niet of nauwelijks meer aan het wankelen. Uiteindelijk toonde Hardinxveld zich zaterdagmiddag het meest gelukkig na het eindsignaal (1-0), wat in de eerste seizoenshelft ook wel eens anders is geweest.

OPLUCHTING Na het eindsignaal haalde ook De Vries opgelucht adem dat zijn ploeg de overwinning over de streep wist te trekken. ,,Voor de winterstop viel het balletje al een paar keer verkeerd voor ons in de slotfase, zoals in Ameide (2-2, red.) en Meerkerk (2-1, red.). Gelukkig gebeurde dat vandaag niet en kunnen wij drie punten bijschrijven. Het was van beide kanten niet hoogstaand, maar mijn ploeg heeft de strijd geleverd die nodig was. Een zwaarbevochten overwinning, maar die tellen ook", besluit de oefenmeester van Hardinxveld. Dankzij deze overwinning klimt Hardinxveld naar een gedeelde vierde plek in de algehele rangschikking en zit de ploeg daarnaast ook op het vinkentouw achter de koplopers voor de tweede periodetitel.

Zaterdag 26 januari staat voor Hardinxveld een uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Unitas, wat tot dusver slechts drie punten wist te verzamelen in 13 wedstrijden. De wedstrijd begint dan om 15:00 uur op het kunstgras van Sportpark Molenvliet in Gorinchem.

NIEUWE TRAINER Op de nieuwjaarsreceptie van Hardinxveld maakte voorzitter Michel Helmink begin januari bekend dat Richard den Ouden (47) vanaf volgend seizoen de vertrekkende Arjan de Vries zal opvolgen als hoofdtrainer. De Dordtenaar is de broer van Ronald, die het tweede elftal van Hardinxveld onder zijn hoede heeft. Richard den Ouden is momenteel werkzaam bij zaterdag vierdeklasser Hermes DVS en heeft een verleden als assistent-trainer van John de Wolf bij Sliedrecht. Ook trainde Den Ouden de jeugd van RBC Roosendaal, was hij trainer van GOZ en assistent-trainer van Oranje Wit. Als speler kwam Den Ouden uit voor Dubbeldam, Papendrecht en Sliedrecht.

WIST U DAT
*Hardinxveld, na lijstaanvoerder Arkel, tot dusver de minste tegengoals te verwerken kreeg in deze derde klasse.

*Hardinxveld en Streefkerk elkaar deze eeuw slechts tweemaal eerder troffen aan de Sluisweg. Beide voorgaande edities werden eveneens gewonnen door de thuisclub.

OPSTELLING
Hardinxveld: Marc Koning 8, Lars van der Rest 7, Robin de Boon 7, Patrick Zwakhals 6,5, Jos Laurs 7,5, Aron van Andel 6,5, Vincent van Lopik 7,5, Robin de Kok 7, Danny van den Bout 6,5 (70 'Thomas Rozeboom Bos), Richard Zwakhals 6, Johan Woltman 6 (77' Adi Jogic).

Man of the Match:
Marc Koning 8