Robin de Kok had zaterdagmiddag namens Hardinxveld een sleutelrol in de ruime 7-0 zege op IFC. Mike Rijnders

t @MikeRijnders

H'VELD-G'DAM Aan de eigen Sluisweg heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een zeer ruime overwinning geboekt op laagvlieger IFC. Halverwege de wedstrijd had de ploeg van trainer Arjan de Vries dankzij een 3-0 voorsprong al een veilige marge te pakken, waarna de thuisclub in de tweede helft eenvoudig verder uit kon lopen. De gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht werden uiteindelijk met liefst 7-0 weer huiswaarts gestuurd.

Met Hardinxveld en IFC stonden zaterdagmiddag twee ploegen op het veld die in prima vorm verkeren. Hardinxveld is al sinds 1 december 2018 ongeslagen en boekte daarna drie competitiezeges op rij. Ook de gasten verzamelden in de laatste drie competitiewedstrijden liefst zeven punten, maar zijn desondanks slechts terug te vinden op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Direct vanaf de eerste minuut pakte Hardinxveld zaterdagmiddag het initiatief tegen IFC. Zo waren Johan Woltman (redding doelman) en Aron van Andel (net naast) in de eerste tien minuten al dicht bij de openingstreffer. Driemaal scheepsrecht was het uiteindelijk voor Vincent van Lopik, die na een kwartier de score opende (1-0) voor Hardinxveld. De aanvoerder onderschepte een mislukte terugspeelbal van IFC, omspeelde de doelman en schoof de bal rustig in het lege doel. Gesterkt door de vroege voorsprong zocht Hardinxveld gretig de aanval tegen het ietwat aangeslagen IFC, waarna de defensie van de gasten ook bij de tweede Hardinxveldse treffer niet vrijuit ging. Richard Zwakhals profiteerde van getwijfel bij IFC en bracht met zijn blok Robin de Kok in stelling om de 2-0 aan te tekenen. Enkele minuten later bepaalde Zwakhals zelf de ruststand op 3-0 na een fenomenale steekbal van Aron van Andel.

Ook na de hervatting veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het was de thuisclub die het spel dicteerde en bepaalde wat er gebeurde op de helft van IFC. Uit een corner van Aron Eijkelboom kopte Vincent van Lopik raak (4-0) en een minuut of tien later tekende ook Robin de Kok voor zijn tweede goal (5-0) van de middag. In het laatste kwart van de wedstrijd deed Hardinxveld het iets rustiger aan, maar mocht Aron Eijkelboom nog tweemaal raak schieten uit een rebound (6-0 en 7-0). Pas vijf minuten voor het einde van de wedstrijd moest Hardinxveld-doelman Marc Koning voor het eerst in actie komen. De jonge sluitpost stopte tot tweemaal toe een kopbal van dichtbij dankzij een uitstekende reflex en hield daarmee voor de vijfde keer in de laatste zeven wedstrijden zijn doel schoon.

Over de wedstrijd en eindstand van 7-0 kon ook trainer Arjan de Vries na afloop uiteraard alleen maar tevreden zijn. ,,Ik denk dat wij een uitstekende wedstrijd op de mat hebben gelegd. Halverwege al met 3-0 de kleedkamer in, dan moet je oppassen voor gemakzucht in de tweede helft. In de rust heb ik dat ook aangegeven en ik vind dat de jongens dat geweldig hebben opgepakt. Eigenlijk zijn we geen moment verslapt", aldus de oefenmeester.

Tot en met de warming-up was het zaterdagmiddag onzeker of aanvoerder Vincent van Lopik, die uiteindelijk zelfs tweemaal tot scoren kwam, wel kon spelen. ,,Op de training kreeg ik donderdagavond een tik op mijn voet, waardoor ik veel last heb van mijn middenvoetsbeentje. Met de nodige pijnstillers ging het wel, dus hebben we in overleg besloten dat ik toch zou starten. Daar heb ik geen spijt van", besluit de aanvoerder lachend. In de strijd om de tweede periodetitel staat zaterdag 9 februari voor Hardinxveld een belangrijke wedstrijd op het programma, als lijstaanvoerder Arkel op bezoek komt aan de Sluisweg. Bij eventuele winst op de koploper kan Hardinxveld een grote stap zetten in de tweede periode. De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14:30 uur aan de Sluisweg.

WIST U DAT
*Hardinxveld nu vier wedstrijden op rij wist te winnen zonder een tegentreffer te incasseren. De laatste tegengoal dateert zelfs alweer van 1 december 2018 in en tegen Meerkerk (2-1).

*IFC zaterdagmiddag voor de eerste keer in competitieverband te gast was aan de Sluisweg. Eerder dit seizoen won Hardinxveld de uitwedstrijd (0-4) ook al overtuigend.

OPSTELLING

Hardinxveld: Marc Koning 7,5, Lars van der Rest 8, Robin de Boon 7, Patrick Zwakhals 7 (73' Job Werkman), Danny van den Bout 7,5 (73' Jos Laurs), Aron van Andel 8, Vincent van Lopik 8 (70' Adi Jogic), Robin de Kok 8, Aron Eijkelboom 7, Richard Zwakhals 7,5, Johan Woltman 7.