Het lukte Hardinxveld niet om een goed vervolg te geven aan de uitstekende reeks waar de club aan bezig was.
Het lukte Hardinxveld niet om een goed vervolg te geven aan de uitstekende reeks waar de club aan bezig was. Richard van Hoek Fotografie

Hardinxveld onderuit tegen Arkel

12 februari 2019 om 12:45

Hardinxveld – Arkel 0-1
35 Dylan Verschoor 0-1


STATISTIEKEN

Schoten totaal: 8-10
Schoten op doel: 3-7


GEEL Jos Laurs (Hardinxveld), Sander Dekkers en Jari van Baalen (beiden Arkel)

ROOD -


door Mike Rijnders
t @MikeRijnders

H'VELD-G'DAM Het is Hardinxveld zaterdagmiddag niet gelukt om een goed vervolg te geven aan de uitstekende reeks waar de club aan bezig was. Op eigen veld ging de equipe van trainer Arjan de Vries met 0-1 onderuit tegen lijstaanvoerder Arkel. Ondanks de stormachtige omstandigheden waren de supporters, waarvan velen uit Arkel meegereisd, in groten getale aanwezig op Sportpark Sluisweg. In een wedstrijd met twee gezichten domineerde Hardinxveld de eerste en Arkel de tweede helft. Over 90 minuten wisten de gasten net iets slimmer om te gaan met de lastige weersomstandigheden en bleek een treffer van Dylan Verschoor voldoende voor drie Arkelse punten.

In de eerste helft had Hardinxveld letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Na een kopbal van Danny van den Bout op de lat, volgden voor de thuisclub nog een handvol uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Zo verscheen alleen Aron van Andel al tot drie keer toe voor het doel van Arkel, maar wist de jonge middenvelder geen van zijn mogelijkheden te verzilveren. Waar Hardinxveld de mogelijkheden liet liggen, was het Arkel wat een minuut of tien voor rust wel de score wist te openen. Na weifelend ingrijpen van de defensie van de thuisclub benutte Dylan Verschoor uiteindelijk een rebound om daarmee de gasten uit Arkel op een 0-1 voorsprong te zetten. Dit was tevens de tussenstand die bij het rustsignaal op het scorebord stond.

Na de hervatting werd het er voor Hardinxveld niet makkelijker op, gezien het feit dat er in het tweede bedrijf tegen de wind in gevoetbald werd. Waar de thuisclub zichzelf vergat te belonen in de eerste helft, kwam het na de rust nauwelijks meer tot een vlotlopende aanval tegen het iets slimmer spelende Arkel. Omdat Hardinxveld noodgedwongen met iets meer risico de aanval zocht, kregen de gasten alle gelegenheid om te profiteren van de ruimte die het in de tegenaanval geboden werd. Echter stond het vizier bij Arkel niet op scherp en liet het Hardinxveld in leven door haar counters herhaaldelijk slecht uit te spelen. Daarbij had de thuisclub, zoals al zo vaak dit seizoen, het aan haar betrouwbare sluitpost Marc Koning te danken dat het tot het einde van de wedstrijd nog zicht had op een resultaat. Het scheelde weinig of Robin de Kok had Hardinxveld in de absolute slotfase nog een gelijkspel bezorgd. Echter zag De Kok zowel zijn kopbal als vrije trap rakelings naast de verkeerde kant van de paal eindigen en werd de eindstand hiermee op 0-1 bepaald.

Na afloop van de wedstrijd baalde trainer Arjan de Vries logischerwijs van het resultaat. ,,Het is zonde dat wij onszelf tekort doen in de eerste helft. Iedereen heeft het over lastige omstandigheden, wat ook zo was, maar daar hebben beide teams dan problemen mee en zie ik niet als excuus. Wij waren bezig aan een prima serie en daardoor lagen er wellicht mogelijkheden in de tweede periode. Die ambitie is er uiteraard nog steeds, maar onze kansen zijn na vandaag wel geslonken", is de oefenmeester realistisch.

,,Het was absoluut geen makkelijke wedstrijd", sprak ook aanvoerder Remie Schuurman namens Arkel. ,,Ik vind alleen dat met deze omstandigheden een wedstrijd misschien niet door moet gaan, maar daar hebben wij helaas geen invloed op. We hebben hier een lastig potje gewonnen en blijven dus koploper, dat is het belangrijkste. Vandaag hebben we wederom laten zien dat we een goede ploeg hebben, ook mentaal. Als er niets geks gebeurt denk ik dat wij een grote kans maken op de titel", besluit de middenvelder zelfverzekerd. Ook De Vries kon zich aansluiten bij de woorden van de opponent van zaterdag; ,,Ik denk dat Arkel titelkandidaat nummer 1 is. Het is een uitstekende ploeg", besluit de trainer van Hardinxveld complimenteus. De volgende wedstrijd voor Hardinxveld is zaterdag 16 februari in en tegen Alblasserdam. Er wordt dan om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark Souburg in Alblasserdam.


WIST U DAT
*Hardinxveld zaterdagmiddag voor het eerst sinds 20 oktober 2018 niet tot scoren kwam in een competitiewedstrijd. Destijds stapte De Alblas met een 0-1 zege van het veld aan de Sluisweg.


OPSTELLING

Hardinxveld: Marc Koning 7, Lars van der Rest 6, Robin de Boon 6,5, Patrick Zwakhals 7, Jos Laurs 6, Aron van Andel 6,5, Danny van den Bout 6,5, Robin de Kok 6, Aron Eijkelboom 6 (70' Adi Jogic), Richard Zwakhals 6, Johan Woltman 6.


Man of the Match:

Marc Koning 7