Cora de Kok: ,,Mode kan ook kunst zijn.
Cora de Kok: ,,Mode kan ook kunst zijn." onbekend

Lezing van Cora de Kok over mode

12 februari 2019 om 10:16

'Maatschap- pelijke veranderingen goed af te lezen in de mode'

H'VELD-G'DAM Op donderdag 14 februari verzorgt de VU Hardinxveld-Giessendam haar vijfde lezing van dit seizoen. De lezing, aanvang 20.00 uur, zal worden gegeven in museum De Koperen Knop, Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam. Spreekster is Cora de Kok. De titel van de lezing is Mode, vanaf de New look tot nu.

Korte beschrijving van de inhoud: Mode van functionalistisch tot kunst. Een vertelling over de mode van 1946 tot nu. Hoe de mode na de tweede wereldoorlog veranderde, door emancipatie van de vrouw en het gebruik van nieuwe materialen.

Alle belangrijke ontwerpers komen voorbij, die vernieuwing hebben gebracht, binnen het mode-instituut.
Het verhaal wordt ondersteund door een presentatie, waarin de belangrijkste items die in het verhaal worden genoemd, te zien zijn.
Ook wil Cora de Kok laten zien, dat maatschappelijke veranderingen heel goed af te lezen zijn in de mode.
,,Daarnaast wil ik laten zien dat mode ook kunst kan zijn, wat in meer of mindere mate na 1900
regelmatig voorkomt", vertelt Cora de Kok.
,,De mode van nu maakt gebruik van nieuwe technieken en materialen, zelfs zijn er al 3D geprinte japonnen die nog draagbaar zijn ook. Ook de duurzaamheid van stoffen en kleding vormt een onderwerp, waar ik nog een paar woorden aan wil wijden. Ik hoop u graag bij deze vertelling te ontmoeten en van gedachten te wisselen over mode en alles wat er om heen plaatsvindt."

Leden hebben gratis toegang, introducés betalen 5,00 euro