De Buurman deelt uit

12 februari 2019 om 14:10

H'VELD-G'DAM De giften van januari van deelcafé De Buurman gingen deze keer naar 2 leerlingen van Calvijn: Stef en Sanne. Zij reizen naar Oeganda en Roemenië om daar te werken aan verschillende lokale projecten, die gericht zijn op het direct verbeteren van de leefomstandigheden voor de bewoners. Stef en Sanne hebben in totaal 2.000 euro meegekregen om lokaal te besteden, dit bedrag komt volledig uit de horeca-opbrengst.

Maand van de historische roman bij Ritmeester

MEERKERK Altijd al eens een historische jurk willen passen met daarbij een exclusief kapsel en daarna in stijl op de foto? Ga dan zaterdag 16 februari naar de Boekhandel Ritmeester in Meerkerk. Van 11.00 tot 16.00 uur is Hair By H aanwezig. Bij besteding van € 20,00 in de winkel is een kapsel, het passen van de historische jurk en een foto helemaal gratis. Er zijn jurken in verschillende maten.

Creamiddag in de Peulenhof

H'VELD-G'DAM In de Peulenhof wordt woensdag 20 februari een creatieve middag gehouden. Deelnemers gaan, onder het genot van een kop koffie of chocomel, op een ontspannen manier een paar prachtige kleurplaten inkleuren. Natuurlijk is er ruimte voor een praatje. De creamiddag begint om 14.30 uur en duurt tot 16.15 uur. De kosten bedragen € 1,50. Aanmelden voor dinsdag 19 februari via de gratis Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456, keuze 3.

Ruim 5.000 euro voor Hersenstichting

H'VELD-G'DAM De inwoners van Hardinxveld-Giessendam hebben tijdens de collecteweek € 5642,21 gegeven aan de Hersenstichting. De opbrengst wordt besteed aan hersenonderzoek, het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving en de ontwikkeling van de juiste patiëntenzorg. Het geld werd door 100 collectanten uit Hardinxveld-Giessendam opgehaald. ,,Dit is een enorm mooi bedrag en we zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich voor ons hebben ingezet", zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting.

Shopping & Tasting Day Graanbuurt

GIESSENBURG Op zaterdag 16 februari staat de Graanbuurt in Giessenburg in het teken van de Shopping & Tasting Day. Het is een nieuw initiatief van de lokale ondernemers om de klanten die hen het hele jaar door steunen op die dag eens extra in het zonnetje te zetten. Overal zijn proeverijen van de meest uiteenlopende lekkernijen en streekproducten. Een smakelijke omlijsting van een dagje winkelen in een bijzonder winkelgebied wat toch al niet doorsnee is door de combinatie van historie, beleving en net andere lifestyle winkels dan anders. Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 - 17:00 uur. Gratis parkeren. Voor meer informatie www.graanbuurt.nl