ABC steunt stichting ALS

SLIEDRECHT Als je lid bent van de trimclub ABC, doe je dat meestal om een beetje fit te blijven. Je wandelt, fietst, spint, voetbalt, doet aan nordic walking of loopt hard. We staan er niet zo vaak bij stil, dat het niet zo vanzelfsprekend is, dat je aan al die activiteiten kunt deelnemen. Soms word je ziek en kun je weinig meer doen om fit te blijven. ALS is zo'n ziekte, die zomaar je leven binnen kan sluipen.

Drie leden van de ABC-trimclub hebben dit van heel dichtbij meegemaakt. Zij verloren een naaste aan de ziekte ALS. De ziekte ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose en is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De Stichting ALS zet zich in voor onderzoek naar de oorzaak en voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met ALS.

De drie leden, die ALS van zo dichtbij hebben meegemaakt, doen ieder jaar mee aan de Amsterdam City Swim. Dit is een zwemtocht van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten en staat volledig in het teken van de Stichting ALS. De trimclub wil deze 3 leden sponsoren, zodat er zoveel mogelijk geld bij elkaar gezwommen wordt voor de Stichting ALS.

De leden van de trimclub komen zaterdag 23 maart vanaf 8.30 uur in actie. Deelnemers kunnen meedoen aan één of meerdere sportactiviteiten. Er kan gekozen worden uit wandelen, nordic walken, spinnen, fietsen en runnen.

ABC rekent niets voor deelname, maar hoopt wel op een donatie voor de Stichting ALS. In het clubgebouw aan de Thorbeckelaan 102 staat koffie klaar en ook een pot om de bijdrage in te deponeren.

Inschrijven is niet nodig, behalve voor het spinnen, via communicatie@trimclubabc.nl. Meer informatie: www.trimclubabc.nl.