Brandweer houdt wedstrijden

H'VELD-G'DAM Zaterdag 9 maart houdt het brandweerkorps Hardinxveld-Giessendam de selectiewedstrijden voor de provinciale wedstrijden van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, in aanloop naar de Gewestelijke en Landelijke wedstrijden medio dit jaar.

Tijdens deze dag zullen 20 brandweerkorpsen uit de provincie Zuid-Holland te gast zijn. Op twee verschillende wedstrijdbanen zullen de deelnemers een poging doen om de volgende speelronde te behalen. ,,Het korps is een ervaren korps als het gaat om deelnemen en organiseren. Zij hebben de afgelopen jaren in alle klassen meegedaan en weten wat er bij de organisatie komt kijken", aldus Minka Honders-de Grunt, Provinciaal Coördinator Vaardigheidstoetsen.

Om 7.45 uur zullen de brandweerkorpsen Herkingen en Heinenoord starten met de wedstrijden. De laatste korpsen zullen omstreeks 16.55 uur starten met hun optreden.

Omdat het voor de deelnemende ploegen niet bekend is welk scenario ze voorgeschoteld krijgen mag de locatie nog niet vermeld worden. Bezoekers kunnen naar de brandweerkazerne aan de Rijnstraat 1c komen en worden daar verwezen naar de wedstrijdlocatie.