Kinderoase breidt uit

H'VELD-G'DAM Nu de vraag naar kinderopvang toeneemt en er wachtlijsten ontstaan bij de kinderdagverblijven zit de gastouderopvang in de regio in de lift. Deze kleinschalige, flexibele manier van opvang is voor veel gezinnen de perfecte aansluiting op een druk gezinsleven.

Per 2019 komen er zowel in Hardinxveld-Giessendam als in Giessenburg weer gastouderlocaties bij. Onder de vertrouwde franchise paraplu van Gastouderbureau Kinderoase zijn zowel Betty Vogel (Hardinxveld-Giessendam) en Arina Boer (Giessenburg) begonnen als zelfstandig ondernemers.

,,Samen bieden we kinderopvang volgens de hoogste wettelijke normen van Nederland. Waar een kinderdagverblijf vaak met flinke groepen kinderen werkt, realiseren wij een vertrouwd en veilig tweede thuis voor kinderen. In een huiselijke, kleinschalige omgeving is er persoonlijke aandacht voor kinderen en de gewenste manier van opvoeding."

Dat is ook precies wat Arina zo trekt aan deze vorm van kinderopvang. Ze kan niet wachten om, na haar tijd als nanny bij diverse gezinnen thuis, nu de professionele setting in haar eigen huis voort te zetten. Ditzelfde geldt voor Betty, die in Boven-Hardinxveld al gezinnen op vele manieren ontzorgt.

Dit ontzorgen is ontzettend breed. Een nanny kan bijvoorbeeld licht huishoudelijk werk verrichten en met het huiswerk van de kinderen helpen, maar ook een gastouder verzorgt in overleg het avondeten voor de kinderen.

Dat eten past goed in de certificering voor Gezonde Kinderopvang, gericht op het bewust omgaan met onder andere voeding, sociaal-emotionele ontwikkeling maar ook beweging voor kinderen. Zo kunnen kinderen door de kleine groepjes lekker veel buiten spelen.

Wie op zoek is naar persoonlijke kinderopvang, kan contact opnemen via 0183 610 200. Meer informatie is te vinden op www.kinderoase.nl.