Jubileum Stichting Dorpsbehoud

H'VELD-G'DAM 'Als je van je dorp houdt…' Met deze slogan wil de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam haar 40 jarig jubileum dit jaar onder de aandacht brengen.

Een stichting die zich er al 40 jaar voor inzet de mooie dingen in het dorp te behouden en bewaren, op tal van manieren. En ook anderen wil laten zien hoeveel moois er is. Mede door de verhalen levend te houden over haar geschiedenis, om haar heden beter te leren begrijpen.

Dat doet zij onder andere door het uitgeven van een digitale nieuwsbrief met daarin wetenswaardigheden, nieuws en achtergronden over ons dorp. (waarvan je overigens gratis lid kunt worden via nieuwsbrief.sdb@gmail.com). Of door rondleidingen met gids te (gaan) geven in Boven-en Beneden-Hardinxveld. Ook stelt zij wandel-en fietsroutes beschikbaar langs de mooiste plekjes, met daarbij veel wetenswaardigheden.

Dit alles met de bedoeling dat zo veel mogelijk dorpsgenoten gaan inzien dat Hardinxveld-Giessendam een dorp is om trots op te zijn, om van te houden en waard om te behouden.