Eén van de vele kampioenschappen in de gloriejaren van TTV Drivers
Eén van de vele kampioenschappen in de gloriejaren van TTV Drivers TTV Drivers

45 jaar tafeltennis in Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Het was ergens begin jaren zeventig dat er in een garage in Hardinxveld regelmatig getafeltennist werd. De garage was gezellig maar bleek al snel te klein voor de groeiende groep geïnteresseerden. In dorpshuis Drijvershof werd begin 1974 een nieuw onderkomen gevonden. Op 8 maart was TTV Drivers een feit.

In 1988 verhuist de vereniging van dorpshuis Drijvershof naar de zaal van gymnastiekvereniging OKK aan de Rijnstraat waar ook de wedstrijden gespeeld worden.

Op 1 januari 2002 doorbreekt TTV Drivers de magische grens van 100 leden. Een unieke prestatie voor een bescheiden dorpsvereniging in een 'kleine' sport. Met de stijging van het aantal leden stijgt ook het niveau van de spelers waardoor de jeugdspelers steeds vaker op landelijk niveau gaan spelen. Het OKK gebouw blijft de vertrouwde basis voor de thuiswedstrijden maar voor de doordeweekse trainingen wordt er uitgeweken naar het oude gymzaaltje op het Peulenplein. Vanwege de sloop van het zaaltje moet de vereniging verkassen naar sporthal 'De Appelgaard' waar tot op heden gespeeld wordt.

De vereniging krijgt steeds meer een regiofunctie. In het najaar van 2013 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt met het eerste senioren-team dat voor het eerst in de landelijke competitie uit mag komen. Het absolute sportieve hoogtepunt is in 2016 het meedoen van het eerste jeugdteam in de strijd voor het Nederlands kampioenschap.

Op 8 maart 2019 viert de vereniging haar 45-jarig bestaan. TTV Drivers heeft sterke wortels in Hardinxveld omdat veel mensen wel iemand kennen die betrokken is of was. Door deze betrokkenheid heeft de vereniging in de afgelopen jaren bestaansrecht verworven en is ze anno 2019 niet meer weg te denken uit het Hardinxveldse verenigingsleven.

Belangstelling?

Kijk dan op www.ttvdrivers.nl