De schoolbanken uit bij Albeda College

19 maart 2019 om 15:01

ROTTERDAM Albeda heeft samen met vijf vooraanstaande organisaties een nieuwe, unieke opleiding ontwikkeld op niveau 2: Dienstverlening praktijkroute bol.

Deze opleiding heeft een bijzondere opzet. De opleiding wordt volledig bij de organisaties geven en duurt twee jaar. Studenten gaan niet naar school, maar volgen de schoolvakken op locatie bij een organisatie in de dienstverlening. Het is de ideale opleiding voor studenten die willen leren, maar naar school gaan minder leuk vinden. De nieuwe opzet past goed in één van de drie thema's van het Albeda-onderwijsconcept: het toekomstgericht opleidingsaanbod.

Dienstverlening is een veelzijdige sector waar je verschillende kanten mee op kunt. Daarom maken de studenten tijdens de eerste anderhalf jaar van de opleiding kennis met drie van de vijf volgende werkomgevingen: WelzijnE25, Laurens, Excelsior, Humanitas en Facilicom. Met deze partners is Albeda gaan samenwerken, omdat ze veel verschillende vormen van dienstverlening aanbieden en allemaal een ander soort bedrijf zijn met een eigen cultuur.

Ieder half jaar wisselen de studenten van organisatie en na anderhalf jaar kunnen ze de keuze maken welke vorm van dienstverlening hen het meeste aanspreekt. Het laatste half jaar krijgen ze de gelegenheid om hun opleiding bij dat bedrijf af te ronden in één of twee van de volgende drie uitstroomprofielen: facilitaire dienstverlening, zorg & welzijn en sport & recreatie.

Kijk voor meer informatie op: albeda.nl/dienstverlening of bel: 010 290 10 20.