Dankzij vijf goals in korte tijd draaide Hardinxeld zaterdag de wedstrijd razendsnel om. Richard van Hoek Fotografie

t @MikeRijnders

H'VELD-G'DAM Op het kunstgras van Sportpark Sluisweg heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een ruime 5-1 zege geboekt op VVAC. Nadat de equipe van trainer/coach Arjan de Vries halverwege nog tegen een 0-1 achterstand aan keek, stelde het direct na rust orde op zaken. Met vijf snelle goals in krap tien minuten tijd walste Hardinxveld over de gasten uit Ottoland heen, waardoor alsnog een eenvoudige zege bijgeschreven kon worden. Dankzij deze overwinning doet Hardinxveld goede zaken als het gaat om de aansluiting in de subtop van de ranglijst. Met een gat van momenteel drie punten naar de huidige nummer 3 (Ameide) zou een goede serie overwinningen eventueel mogelijkheden kunnen bieden op een plek in de nacompetitie voor promotie. ,,Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen en ik vind dat wij het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Natuurlijk is een plek in die nacompetitie nog steeds onze doelstelling, maar ik wil zeker niet op de zaken vooruit lopen. Deze overwinning is heel lekker, dus hoop ik dat dit een goed vervolg krijgt volgende week in en tegen Streefkerk", vond De Vries.

MOEIZAAM De start aan de wedstrijd tegen VVAC verliep zaterdagmiddag, zacht uitgedrukt, moeizaam voor de thuisclub. Door de stormachtige omstandigheden werd verzorgd positiespel zwaar bemoeilijkt en kwam Hardinxveld, tegen de wind in, nauwelijks toe aan het opzetten van een vlotlopende aanval. Toch waren Aron van Andel en Robin de Boon namens de thuisclub dichtbij de openingstreffer, maar werd in beide gevallen de inzet gekraakt. Ook VVAC liet van zich spreken in het eerste deel van de wedstrijd, waarbij Marc Koning redding moest brengen op een vrije trap en de gasten uit Ottoland ook nog de paal raakten. Een makkelijk gegeven en tevens benutte strafschop zorgde er echter voor dat Hardinxveld halverwege de wedstrijd alsnog tegen een 0-1 achterstand aan keek.

STORM In de tweede helft kantelde deze wedstrijd in korte tijd in Hardinxvelds voordeel. De ingevallen Johan Woltman, die na rust de geblesseerde Aron van Andel verving, schoot een minuut of tien na rust de gelijkmaker (1-1) tegen de touwen. Vervolgens leek de organisatie in de defensie bij VVAC zoek en profiteerde Hardinxveld optimaal van de mogelijkheden die het kreeg. Binnen tien minuten zorgden Robin de Kok (2x) en de tevens ingevallen Thomas Rozeboom Bos ervoor dat Hardinxveld razendsnel uitliep naar 4-1. Het slotakkoord van de Hardinxveldse storm was voor Danny van den Bout, die de 5-1 (tevens eindstand) voor zijn rekening nam. Na de vijfde treffer van Hardinxveld werden nog twee goals van de thuisclub om warrige redenen afgekeurd. De grootste frustratie zat bij De Vries in de afgekeurde treffer van Johan Woltman. ,,Daar begrijp ik helemaal niets van en ik vind dat een rare beslissing. Het was een aanval uit het boekje, tot in de puntjes perfect uitgevoerd en schitterend afgerond. Ik stond daar enorm van te genieten langs de lijn en dan is het, ondanks dat het al 5-1 staat, toch wel erg zuur dat die goal werd afgekeurd."

COMPLIMENTEN Naast tevredenheid over de ruime zege, was de coach van Hardinxveld ook te spreken over zijn invallers deze middag. ,,In de rust kon Aron (van Andel, red.) helaas niet verder dus dan moet je snel schakelen. Complimenten voor Johan (Woltman, red.) hoe hij dat deze middag heeft ingevuld, dat is grote klasse. Daarna ook Thomas (Rozeboom Bos, red.) die zijn visitekaartje afgeeft met een prachtige goal, beide vielen gewoon hartstikke goed in. Dat is fijn voor een coach en voor het team, maar vooral voor die mannen zelf en dat is absoluut een compliment waard", aldus De Vries. De volgende wedstrijd voor Hardinxveld is zaterdag 23 maart in en tegen Streefkerk, de nummer tien van de huidige rangschikking. De aanvang van deze wedstrijd is dan om 14:30 uur.

WIST U DAT...
*Opvallend dit seizoen is het doelsaldo van Hardinxveld. Als huidige nummer 7 van de ranglijst heeft de ploeg, weliswaar samen met De Zwerver, de meeste goals gescoord (44) en de minste goals tegen gekregen (18) van alle ploegen in 3C.

OPSTELLING
Hardinxveld: Marc Koning 7, Lars van der Rest 6,5, Robin de Boon 6,5, Christian Verschoor 7, Jos Laurs 7, Aron van Andel 6 (46. Johan Woltman 7,5), Vincent van Lopik 7,5, Danny van den Bout 7, Robin de Kok 8, Aron Eijkelboom 6 (60. Thomas Rozeboom Bos), Richard Zwakhals 6.

MAN OF THE MATCH:
Robin de Kok 8

Dankzij vijf goals in korte tijd draaide Hardinxveld zaterdagmiddag de wedstrijd razendsnel om tegen VVAC (5-1).