Vriendenschaar sluit seizoen goed af

2 april 2019 om 15:19

H'VELD-G'DAM In de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen speelde Vriendenschaar tegen het Zwijndrechts Albatros. Voor beide teams stond uitsluitend het sportieve resultaat op het spel. Het CABholland-team wilde natuurlijk het kampioenschap glans geven om na de wedstrijd voor het eigen publiek gehuldigd te worden.

In de 1e helft bleek het kampioenschap echter wat verlammend te werken op de groenzwarte korfballers. In een (te) laag tempo werden de aanvallen opgezet en was er te weinig scherpte in de afronding. De ruststand van 10-11 was voor trainer Jorrith Ekelmans reden om in de theepauze zijn ploeg op scherp te zetten en er een mooie 2e helft van te maken.

Het publiek werd in de 2e helft prima vermaakt met diverse hoogstandjes. Door rake schoten van Bert Verspuij ( 3x) en opnieuw Daan Bouwer (2x) liep de voorsprong op naar 20-15 en die voorsprong zou niet meer uit handen worden gegeven. Met 4 dames-korfpunten bracht Vriendenschaar in de slotfase de eindstand op 28-23.