Politie maakt einde aan golfbalterreur

GIESSENBURG De politie van basisteam Lek en Merwede heeft met de aanhouding van vijf verdachten een einde gemaakt aan een golf van vernielingen én een mishandeling in de Alblasserwaard.

De daders vernielden de afgelopen weken ruiten en beschadigden auto's door er keihard met golfballen tegenaan te gooien. In één geval werd het gezicht van een fietsster geraakt. Het slachtoffer had blind kunnen raken. Nu hield ze er 'slechts' flinke pijn en een forse kneuzing aan over.

De reeks incidenten begon na met de diefstal van een paar honderd golfballen vanaf een golfterrein in Noordeloos op 9 maart. Al snel volgden de eerste vernielingen en op 10 maart gooiden onbekenden vanuit een rijdende auto op de Bovenkerkseweg een bal naar een 18-jarige vrouw uit Giessenburg.

De politie van basisteam Lek en Merwede nam de zaak hoog op. De schade loopt in de duizenden euro's en er viel minimaal één gewonde. Onder meer de wijkagenten legden hun oor in hun dorpen en wijken goed te luisteren. Dat, en onderzoek achter de schermen, leverde informatie op die leidde naar de verdachten. Het gaat om een 18-jarige man uit Groot-Ammers en een even oude man uit Langerak die op 25 maart werden aangehouden.

Een dag later arresteerde de politie een 16-jarige jongen, een 17-jarige jongen uit Goudriaan en een 18-jarige man uit Groot-Ammers. De laatste drie verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort.