Vervolg van [p]1

30 april 2019 om 13:53

In het collegebesluit staat verder dat wethouder Theo Boerman (SGP) hoe dan ook tegen een terras is bij t Kraaienest. Zijn partij vreest dat een terras voor overlast zorgt. ,,Fijn dat het college de problemen in de Damstraat serieus neemt en pilot op die locatie niet heeft verlengd. SGP vindt dat verkeersveiligheid (voor zowel terrasgebruikers als overige verkeersdeelnemers) en leefbaarheid van omwonenden niet in het geding mogen komen door aanleg terrassen, aldus de partij in een reactie.

Het terras bij De Buurman staat sinds april buiten. Tot eind oktober mag het op grond van het gemeentelijke horecabeleid daar blijven.

Marian Blom van t Kraaienest liet eerder al weten dat het terras afgelopen zomer volgens haar goed was bevallen. Op een van de parkeerplaatsen voor de kroeg konden zon 15 mensen buiten zitten.

Vorig jaar heeft ook Tapperij Damrak een terras aangelegd aan de achterzijde van het café. Dat staat los van de proef die de gemeente heeft gehouden. De kroeg heeft hier van de gemeente een vergunning voor een permanent terras gekregen.

Prijs wastoren

H'VELD G'DAM Mevr. van den Dool uit Brandwijk heeft een puzzel uit de huis-aan-huis krant opgelost en daar een Wastoren met uittrekplateau mee gewonnen. Deze prijs is afgelopen vrijdag bezorgd door Daan Brouwer van Expert Hardinxveld.

De wastoren is een meubel voor wasmachine en droger op hoogte en in verschillende uitvoeringen leverbaar. De leidingen zijn uit het zicht en de wastoren kan uitgebreid worden met opzetkasten voor extra bergruimte. Meer informatie: expert.nl of wastoren.nl.

Sleutelbos verloren

H'VELD G'DAM In Hardinxveld Giessendam of nabije omgeving. Sleutelbos met autosleutel (Volvo) en 2 huissleutels. Tel. 06 25434192.

Inloopavond Orchis

SLIEDRECHT Maandag 6 mei is er weer een inloopavond vanaf 19.30 tot 21.00 uur bij Orchis uitvaartzorg. Belangstellenden kunnen op deze avonden terecht met al hun vragen over een uitvaart. Ook mogen ze vrijblijvend een kijkje nemen in het rouwcentrum aan de Molendijk 69. Met deze maandelijkse avonden kunnen alle wensen bespreekbaar worden gemaakt. Orchis uitvaartzorg kan een uitvaart verzorgen ongeacht waar iemand verzekerd is. Ook komt Orchis uitvaartzorg vrijblijvend en kosteloos bij mensen thuis om wensen te bespreken. Bellen kan met 0184-701200 of ga voor alle informatie naar www.orchisuitvaartzorg.nl.

Roparunteam zoekt hulp

H'VELD-G'DAM In het Pinksterweekend (7 t/m 10 juni) gaat Roparun Team 293 Steamwork weer mee met de Roparun.

Het team 293 Steamwork is nog op zoek naar: 2 fysiotherapeuten / sportmasseurs. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via hans.emmen@team293-steamwork.nl.