Informatiemiddag tijdens de Week van de beroerte

GORINCHEM Hoe herken je een beroerte en wat moet je dan doen? Het antwoord daarop en vele andere adviezen en tips worden gegeven tijdens een informatiemiddag op dinsdag 14 mei. Vanaf 11.00 uur zijn belangstellenden welkom in het Beatrixziekenhuis. De CVA-keten Zuid Holland Zuid organiseert in het kader van de Europese Dag van de Beroerte deze week diverse voorlichtingsactiviteiten.

Van 11.00 tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom op de informatiemarkt. Hier kunt u uw risico op een beroerte laten bepalen, maar ook informatie krijgen over een gezonde leefstijl. Verder staan patiëntenverenigingen en andere professionals klaar om al uw vragen te beantwoorden. De middag is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

Bij burgers is vaak niet bekend welke klachten kunnen duiden op een beroerte. Dat zijn een scheve mond, plotseling slecht zien, moeilijk spreken en een verlamd been of arm. Om de gevolgen in de hersenen te beperken is het belangrijk om direct 112 te bellen.

Na een hersenbloeding starten patiënten zo snel mogelijk met revalideren. De afdeling Herstel en Revalidatie van Rivas opent haar deuren voor een rondleiding om te laten zien hoe er aan herstel wordt gewerkt.

Op donderdagmiddag 16 mei zijn belangstellenden van 14.00 tot 17.00 uur welkom op locatie Waerthove te Sliedrecht.

Op vrijdagmiddag 17 mei is er van 14.00 tot 17.00 uur een rondleiding op locatie Gasthuis in Gorinchem.