Het publiek zag op het terras een minder scherp HKC verliezen van GKV.
Het publiek zag op het terras een minder scherp HKC verliezen van GKV. Richard van Hoek Fotografie

HKC verliest nipt van GKV

4 juni 2019 om 13:32

H'VELD-G'DAM HKC speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en deze wedstrijd stond voor HKC in het teken van afscheid nemen. Tegenstander GKV moest winnen om verder afstand te nemen van de degradatieplekken.

HKC begon fanatiek aan het duel maar miste scherpte in de afronding. Aan de andere kant was GKV wel tweemaal trefzeker via Kevin van Beest. GKV was erop gebrand om de punten deze middag mee naar huis te nemen en bouwde de voorsprong gestaag uit naar 1-6. HKC was niet bij de les en er was een time-out nodig om de ploeg op gang te krijgen. John den Dunnen benutte een stip en Rianne Swets schoot kort daarop tweemaal raak. Het kwam zelfs weer op 6-6 door scores van Annelies Kop en Anieke Swets. Uiteindelijk wist GKV nog te scoren voor de rust, waardoor HKC toch met een 6-7 achterstand de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft kwam GKV nog wel op 6-8, maar HKC kwam weer op gelijke hoogte door Annelies Kop en Ellis van Houwelingen die Anieke Swets verving. Een mooie combinatie tussen Annelies en John werd door Annelies vakkundig afgerond. HKC wist daarop een gaatje te slaan via Corne Troost en Stefan den Breejen 12-10. Toch zette GKV weer aan en wist weer langszij te komen. Met nog 3 minuten te spelen zette Corne Troost HKC op een 15-14 voorsprong, aan de andere kant zorgde wederom Kevin van Beest voor de gelijkmaker.

Met nog twee minuten op de klok kreeg John den Dunnen een publiekswissel. John, die een geweldige prestatie heeft neergezet bij HKC de afgelopen jaren. Hij heeft besloten om te stoppen met korfballen en zijn carriere voorrang te geven, onder een daverend applaus verliet hij het veld voor Tomas aan de Wiel die ook zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor HKC.

Er moest nog wel een minuut gespeeld worden en even niet opletten betekende de 15-16 voor GKV dat zo met de twee punten aan de haal ging. GKV speelde zich hierdoor in veiligheid en voor HKC had er meer ingezeten deze middag.

Na de wedstrijd werd er verder ook uitgebreid afscheid genomen van assistent-coach Raymond Nieuwenhuizen, coach van het 2de, Rinke Hoekstra, statisticus Florianne Vink en Ellis van Houwelingen die om uiteenlopende redenen stoppen aan het eind van dit seizoen.

Volgende week wacht nog de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Oranje Wit, aanvang 15:30 uur.