Vermogensmanager Marco van Zuijdam is de verbindende factor tussen de Rabobank en de Baggercup.
Vermogensmanager Marco van Zuijdam is de verbindende factor tussen de Rabobank en de Baggercup. Rabobank Merwestroom

Rabobank en Baggercup goede combi

SLIEDRECHT Na drie succesvolle toernooien, besloot Rabobank Merwestroom vorig jaar haar naam te verbinden aan het toernooi als hoofdsponsor. De samenwerking is er ook dit jaar weer en beide partijen zijn hier uiteraard content mee. De Baggercup vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juni.

Aan de ene kant is het voor de Rabobank een ideaal middel om ervoor te zorgen dat de bank bij de jeugd op het netvlies blijft. Aan de andere kant biedt het de organisatie de (financiële) middelen om het toernooi nóg leuker te maken.

Vermogensmanager Marco van Zuijdam nam vorig jaar het initiatief nam om samen te gaan werken. Marco is natuurlijk de ideale link tussen de Rabobank en v.v. Sliedrecht. Voor wie het niet weet: Marco (op de voetbal ook bekend als 'Van Z') is jeugdspeler geweest bij v.v. Sliedrecht en maakte al vroeg zijn debuut in de hoofdmacht. Marco licht toe: ,,Ik was 16 jaar toen ik voor het eerst mee mocht doen met het eerste van de zondag, toen nog getraind door Cobus Oosting." Helaas kwam er veel te snel een einde aan een carrière die eigenlijk nog moest beginnen. Marco: ,,Toen ik 18 was scheurde ik mijn kruisbanden en kreeg ik te horen dat ik bij een operatie zes weken het ziekenhuis in zou moeten, daar heb ik toen niet voor gekozen."

,,Het was ook de tijd (1987) dat ik bij de Rabobank ben gestart. Ik had het daar vanaf het begin naar mijn zin en heb sindsdien veel afwisselende functies gehad."

Het investeren in de gemeenschap is één van de belangrijkste pijlers van de Rabobank. Marco: ,,Het is algemeen bekend dat de Rabobank het lokale verenigingsleven structureel ondersteunt. Rabobank Clubsupport (voorheen de Rabobank Clubkas Campagne) is hier een mooi voorbeeld van: ieder jaar stellen we een bedrag beschikbaar dat verdeeld kan worden over de verenigingen en stichtingen die meedoen."

,,Het Baggercup toernooi is ook zo'n initiatief waar wij ons graag bij aansluiten. Ik heb vergaderingen van de commissie bijgewoond en ben onder de indruk van het strakke schema en het werk dat wordt verricht om zo'n toernooi mogelijk te maken. Het is ook mooi om te zien dat verenigingen in het werkgebied van Rabobank Merwestroom (Hardinxveld, VVAC, De Alblas) zijn vertegenwoordigd."

Jeand Doest, wereldkampioen pannavoetbal, is er dit jaar weer bij. ,,Kom kijken naar deze alleskunner met de bal, de show die hij geeft is werkelijk indrukwekkend", sluit Marco af.