Afbeelding
Slachtofferhulp Nederland

Feestelijke opening pand Slachtofferhulp ZHZ

DORDRECHT De paarsoranje ballonnenpilaren aan de ingang verraadden het al. Het was feest. Slachtofferhulp Nederland vierde op donderdag 23 mei de opening van haar nieuwe vestiging aan de Burgemeester de Raadtsingel 57 in Dordrecht. De aanwezigheid van samenwerkingspartners politie, justitie en de gemeente Dordrecht droeg bij aan de feestelijkheid van de opening.

De samenwerking werd symbolisch weergeven met een puzzel, waarbij elke partner een stukje legde om het zoekplaatje te voltooien. De wethouder van Jeugd en Gezondheid, officier van justitie regio Dordrecht, districtchef politie Rotterdam Rijnmond Zuid Holland Zuid en bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Rosa Jansen maakten samen het puzzellogo van Slachtofferhulp compleet. De wethouder Jeugd en Gezondheid: ,,Ik ben onder de indruk hoeveel vrijwilligers Slachtofferhulp telt. Landelijk staan 1100 mensen klaar om te helpen. En ik heb begrepen dat er nog altijd plaats is voor meer."

Tevens werd tijdens deze feestelijke opening een convenant ondertekend door de GGD en Slachtofferhulp Nederland ten behoeve van de samenwerking van psychosociale opvang bij grootschalige incidenten.

Jaarlijks maken 220.000 slachtoffers en nabestaanden gebruik van de gratis diensten die Slachtofferhulp aanbiedt. Het geven van emotionele steun, het begeleiden in een strafproces en bij een schadevergoeding helpen de slachtoffers hun leven op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Ook vrijwilliger worden bij Slachtofferhulp Zuid-Holland-Zuid? De organisatie is bereikbaar op 0900 0101.