Afbeelding
Ewoud Klop-De Koperen Knop

Moderne techniek in eeuwenoud gebouw

Met extra elementen gericht op de jeugd

H'VELD-G'DAM Museum De Koperen Knop laat de bezoeker kennismaken met driedimensionale voorwerpen en 3D printwerk. Een boeiende expositie waar veel te zien en ook heel wat te doen is. In de komende weken wordt de expositie aangevuld met nieuwe voorwerpen en andere zaken.

Waar ooit de koeien stonden is nu een tentoonstelling te zien over het onderwerp driedimensionaal. Twee hoofdzaken vallen daarbij op: het 3D voorwerp en het 3D printen. Zaken, die onmiskenbaar de toekomst gaan bepalen. Tot en met 14 september is in De Koperen Knop van alles te zien en te doen van en over 3D. Waren tot nu toe vooral de volwassenen in beeld, de komende tijd komen er elementen bij, die vooral gericht zijn op kinderen.

De binnenkomst bij de expositie laat goed zien dat het gaat om gebruiks- en om siervoorwerpen. In de meeste gevallen is de bezoeker verbaasd over de vele mogelijkheden, die deze noviteit biedt. Juist dat lijkt ook een struikelblok. Niets is minder waar. Er is zo veel diversiteit mogelijk, dat er echt voor iedereen iets bijzonders te zien is. En, wat ook belangrijk is, wat te doen is. Driedimensionaal is een hedendaags begrip geworden. Vooral het '3D printen' neemt een sterke vlucht. Bijna alles is hierbij mogelijk en heel vaak is 3D een prachtige oplossing om problemen aan te pakken.

Naast met maken van een boeiende speurtocht door de expositie kunnen kinderen zelf komen ervaren, wat het bijzondere is aan 3D. Op de expositie is hiertoe van alles mogelijk. Vooral als er de komende weken meer materialen zijn toegevoegd, die met name zijn bedoeld voor doe-activiteiten. Zo komt er ook een 3D speelhuis in de expositie te staan.

Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In de zomer is het museum in juli en augustus ook op maandag open Van 13.00-17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding