Giessenhof- braderie

H'VELD-G'DAM In en rond de Peulenstraat vindt zaterdag 15 juni de Giessenhof braderie plaats. Bij een honderdtal kramen is van alles te koop. Natuurlijk is er muziek met onder andere een optreden van het Watoto Kinderkoor uit Oeganda. De catering op het plein van Den Bogerd wordt verzorgd door Tapperij Damrak en Cafe 't Peultje. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zijn pony's, een draaimolen en ze kunnen 'bungeejumpen' op een trampoline. Het Theater van de Droom verzorgt op verschillende locaties pantomime-optredens.

In deze krant een speciale bijlage over de Giessenhofbraderie.

'Onnodige onrust voorkomen'

H'VELD-G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop ziet het als zijn taak ,,onnodige onrust te voorkomen" en heeft om die reden inwoners niet geïnformeerd over de chloortreinen die sinds half mei over de Betuwelijn rijden. De burgemeester reageert daarmee op uitspraken van raadslid Robert Philippo die vindt dat veiligheidsrisico's onder de pet worden gehouden.

door Ward den Besten

,,Dagelijks passeren er vele transporten over de A15, de Merwede en de Betuwelijn met gevaarlijke stoffen binnen de wettelijke veiligheidsnormen'', stelt Heijkoop. ,,De chloortransporten brengen geen grotere risico's met zich dan de gevaarlijke stoffen die dagelijks door de regio worden vervoerd via weg, spoor en water. Het is dan ook niet gebruikelijk om de inwoners daarover te informeren.''

Volgens de burgemeester is de Betuweroute ,,zeer goed toegerust op het transport van gevaarlijke stoffen'' en de veiligste spoorroute van Nederland. ,, Hoewel de kans op een incident zeer klein is, zijn alle operationele hulpdiensten voorbereid op eventuele incidenten met het transport van chloor of het lossen ervan.''

Philippo noemde het vorige week ,,een grove schande'' dat de burgemeester inwoners en raadsleden niet vooraf heeft geïnformeerd over de chloortransporten. Volgens hem is het vervoer van gevaarlijke stoffen nooit zonder risico en hebben inwoners het recht om te weten wat er wordt vervoerd.

Rommelmarkt Giessenburg

GIESSENBURG Op zaterdag 15 juni is er weer een rommelmarkt rondom kerkelijk centrum 'De Rank' en in de Dorpsstraat in Giessenburg. Tussen 8.30 uur en 13.30 uur kunnen belangstellenden terecht voor boeken, meubels, curiosa, huishoudelijke artikelen, elektronica, oude gereedschappen, kleding, schoenen en nog veel meer. Alle spullen zijn netjes gesorteerd en gecontroleerd. Met het Rad van Avontuur kunnen leuke (en smakelijke) prijzen worden gewonnen. De trekking van de grote huis-aan-huis lotenverkoop vindt om 12.00 uur plaats. Op het uitgebreide terras kunnen pannenkoeken, wafels, hamburgers, saté, koffie, thee en nog veel meer worden gekocht.