Alzheimercafé

H'VELD-G'DAM Muziek uit de late jeugd en de vroege volwassenheid kan sterke herinneringen en emoties oproepen bij mensen met dementie. Woensdagavond 26 juni is Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, gastspreker bij het Alzheimer Café. Hij is één van de oprichters van Radio Remember, een online radiostation voor mensen met dementie. Tijdens zijn lezing laat hij zien hoe luisteren naar voorkeursmuziek door mensen met dementie kan leiden tot verbetering van de kwaliteit van leven.

De bijeenkomst vindt plaats in Verpleeghuis Tiendwaert en start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang en consumpties zijn gratis. Voor meer informatie: P. Nijhoff; 06-27209336 of mailen naar p.nijhoff@rivas.nl

Halfdeurseel

H'VELD-G'DAM Zaterdag 29 juni is het weer Halfdeurseel in Boven-Hardinxveld. Door het hele dorp heen bieden bewoners vanuit hun tuin tweedehands spulletjes aan. Sommige artikelen zijn nog splinternieuw.
De gezelligheid en de ontmoeting staan voorop, maar dat men weer wat leuke artikelen heeft buitgemaakt of verkocht doet de feestvreugde wel verhogen. Sommige deelnemers hangen er een goed doel aan.
Iedereen kan in principe meedoen. Voorwaarde is wel dat men vanuit een tuin/erf de spullen verkoopt. Men hoeft geen inwoner van Boven-Hardinxveld te zijn, maar moet wel een adres hebben waarvandaan men verkoopt.
Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van de Halfdeurseel. Aanmelden kan via halfdeurseel@outlook.com.