Andre Blom en Rene van Genderen
Andre Blom en Rene van Genderen Rene van Genderen

Vrienden doen mee aan Baltic Sea Rally

SLIEDRECHT In de zomer van 2018 liet André Blom een Facebook bericht zien over de Baltic Sea Rally, daar hoefde René van Genderen niet over na te denken en nu is na maanden van voorbereidingen deze uitdaging werkelijkheid voor de oude vrienden. Zes juni begonnen ze aan deze Baltic Sea rally.

André Blom: ,,Zonder GPS en zonder snelwegen gaan we ruim 8.500 kilometer rijden in een gepimpt, 21-jaar jong Volkswagen busje door Scandinavië, Rusland en de Baltische Staten, 11 landen bij elkaar. Met behulp van alleen een 'Roadbook' zullen we onze weg moeten vinden rondom de Baltische Zee. We overnachten in ons betimmerde busje op mooie plekken langs de route en maken ons eigen potje eten klaar."

De vrienden stralen bij de verhalen over de voorbereiding, de visa voor Rusland, de gezonde spanning de laatste dagen voor de officiële start op 6 juni, de gesprekken met de sponsors en de omgeving, de keuze voor KiKa, alsook de medewerking van het belangrijke thuisfront want hun beide vrouwen hebben op de achtergrond veel werk verzet en zorgen ook voor een goede balans tussen de rustige André en enthousiaste René.

,,Een schitterend avontuur waarbij we dankzij vele fantastische sponsors (bedrijven uit de omgeving maar ook privé sponsors) geld op te halen voor KiKa," vertelt René van Genderen, die samen met zijn vriendenteam ook vrijwilligerswerk doet voor Stichting Waardeburgh. René: ,,Veel energie voor het project kregen we ook van de verhalen voor het sponsoren."

,,Naast financiële ondersteuning, zijn er ook sponsoren die ons met middelen hebben geholpen, zoals het mede mogelijk maken van de Volkswagen bus, het rally-klaar maken voor de reis, de inrichting, de levensmiddelen voor onderweg, enz. want we zijn door zoveel mensen geholpen dat we iedereen nogmaals bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!"

Het duo kijkt ontzettend uit naar de rally: de start in Groningen, de bijzondere ervaringen tijdens de vele kilometers onderweg, de belevenissen in de verschillende landen, maar zeker ook de veilige "samen-uit, samen-thuis" aankomst weer in Nederland op 23 juni.

Voor meer informatie over KiKa : www.kika.nl