4 juli 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant D
[12:15 Rembrandthof 85
Neem donderdag 4 juli om 12.15 uur weer deel aan het seniorenrestaurant van De Lange Wei in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. U kunt zich tot en met maandag 1 juli aanmelden bij en uw menukeuze doorgeven aan de receptie of door te bellen naar 0184-678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast bent u iedere dag van harte welkom om in ons restaurant een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd te komen eten. Voorgerecht - Broccoli-crèmesoep Vlees - Cordon-bleu - Kalfslapje - Babi ketjap Groente - Gemengde groenten - Boterbonen - Wok groenten Aardappelen/ rijst - Aardappelen - Aardappelpuree - Rijst Nagerecht - Bavarois - Yoghurt naturel

5 juli 2019

Sliedrecht

[Digitaal Inloopspreekuur
[10:00 scheldelaan 1
Voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet. Wil je bijvoorbeeld boeken reserveren of verlengen met je mobiel? Bij het Digitaal Inloopspreekuur helpen we ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Je kunt gewoon binnenlopen, je hoeft geen lid te zijn. Ook leden van Seniorweb zijn welkom!

Hardinxveld-Giessendam

[Praatjestafel
[15:00 Peulenlaan
Op vrijdag 5 juli staat de Praatjestafel bij de Mac Donalds aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. Bij een tafel kunt u in gesprek met de wijkagenten. Van 15.00 uur tot 16.00 uur zijn de wijkagenten van Hardinxveld-Giessendam aanwezig bij de Mac Donalds, gevestigd op de Peulenlaan. U kunt bij hen terecht voor een gesprek of voor het stellen van een vraag over de veiligheid of leefbaarheid in uw wijk. U hoeft geen afspraak te maken. Als het mooi weer is ziet u de wijkagenten buiten op het terras. Anders zijn ze binnen te vinden.

Hoornaar

[Zomerse buffetavond in De Zes Molens
[17:30 De zes molens 2
De Lange Wei houdt vrijdag 5 juli haar maandelijkse thema-avond in het restaurant van woonzorgcentrum De Zes Molens in Hoornaar. Deze editie staat in het teken van 'Zomer'. Wilt u gezellig komen eten? U kunt zich inschrijven bij de medewerkers van restaurant De Zes Molens of door te bellen naar 0184-678043. De thema-avond begint om 17.30 uur. De kosten voor externen bedragen € 19,75 per persoon (exclusief een drankje).

6 juli 2019

[SOLDscOUT
[10:00 Sliet 2
Scouting A15 presenteert de vierde editie van SOLDscOUT. Koopjes jagen op de rommelmarkt, uitdagende activiteiten voor jong en oud, zang- en dansoptredens, het rad van avontuur en een hapje&drankje op het terras. Zien we u/jou ook? 6 juli van 10-15 uur, Sliet 2 in Hardinxveld-Giessendam

Sliedrecht

[Activiteiten Creatief Centrum
[10:00 Maaslaan 6
Op 6 juli wordt het werk van diverse cursisten van Potlood&Paperassen getoond en in het bijzonder de diverse werken van de kindergroepen. Leuke meuk heeft een speciale vakantieaanbieding: Alle boeken en spelletjes voor zomerse prijsjes Bij 2xLeuk kunt u een zomers setje sieraden maken inclusief lekker ijsje voor maar 10 euro! Bij Naambord van Hout kan er een cadeau voor de juf of meester worden gebrand. Bijvoorbeeld een houten pen, fotohouder of plakbandhouder (prijzen tot 5 euro) Bij Driftwoood zijn weer leuke cadeautjes te koop van drijfhout en beton. Workshop4Kids geeft 10% korting op foamclay + ondergronden. En de kinderen kunnen er terecht voor het maken van frisbees met Diam's 3D verf en textielstiften. AVA – Leer en Kunst is ook weer aanwezig en de kunstwerken van Kunst van Klei worden tentoongesteld en zijn te koop.

Sliedrecht

[Open Dag Sliedrechts Museum
[11:00 Kerkbuurt 99
Tijdens de Open Dag zullen de Historische Vereniging Sliedrecht en Genealogische Vereniging De Stamboom zich presenteren en zal De Tijdlijn van Sliedrecht voor het eerst te zien zijn.

Hardinxveld-Giessendam

[Keniadag
[14:30 Breedeway 1a
6 juli is er een Keniadag met allerlei leuke activiteiten! De opbrengst gaat naar de Keniareis die jongeren met leiding in augustus gaan maken met Shoulder2Shoulder.

Giessenburg

[Instrumentaal zomerconcert
[19:30 Oudkerkseweg 22
Op zaterdagavond 6 juli 2019 wordt er een instrumentaal zomerconcert georganiseerd in de Hervormde Kerk te Giessenburg. Violiste Rebecca van Zandwijk en organist Jan Rozendaal zullen diverse stukken uit hun brede repertoire ten gehore brengen. Ze spelen zowel (licht-) klassieke als geestelijke muziek. Voor een ieder wat wils. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Er zal gecollecteerd worden t.b.v. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Van harte welkom!

9 juli 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Digitaal Inloopspreekuur
[10:00 Bibliotheek
Een e-book lezen, voor de één vaste prik en voor de ander een 'ver van m'n bed show'. Tijdens een speciale editie van het Digitaal Inloopspreekuur op dinsdag 9 juli wordt er uitleg gegeven over het lezen van e-books en de rol van de bibliotheek hierin. De bijeenkomst start om 10.00 uur. De ochtend duurt tot 12.00 uur en meedoen is gratis. Vergeet niet om (waar mogelijk) een opgeladen e-reader, laptop en de inloggegevens van de e-book-app mee te nemen.

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
Dinsdag 9 juli houdt De Lange Wei een bingomiddag in restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Houdt u van bingo? Dan bent u van harte welkom om vanaf 14.30 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

10 juli 2019

[Boekenruilmarkt in De Lange Wei
[13:00 Rembrandthof 85
Op woensdag 10 juli is er weer reuring in het atrium van De Lange Wei. In samenwerking met Bibliotheek AanZet organiseert De Lange Wei een boekenruilmarkt. Komt u ook uw boek(en) ruilen voor een nieuw boek? U bent welkom vanaf 13.00 uur in het atrium van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Entree is gratis.

Sliedrecht

[Afscheidsfeestje Meester Carl
[14:00 Burgemeester Feitsmapark 1
Meester Carl gaat met prepensioen! Al sinds bijna 42 jaar is hij werkzaam binnen het onderwijs in de gemeente Sliedrecht. Dat is echt heel lang en hij heeft dan ook nogal wat sporen nagelaten. Niet in de laatste plaats op De Hooizolder. Eerst heeft hij 13 jaar huisgehouden in het lokaal boven de stal van de kinderboerderij en daarna in het nieuwe pand ernaast. Een hele generatie kinderen uit Sliedrecht zijn bij hem op bezoek geweest om kennis te nemen van de mooie natuur, de dieren op de kinderboerderij, de vele extra activiteiten op de woensdagmiddagen, enz. Nu gaat hij zoals gezegd met prepensioen, maar niet zonder dat hij de kinderen van Sliedrecht nogmaals trakteert. Ditmaal is er een feestje op touw gezet op woensdagmiddag 10 juli. Alle kinderen uit Sliedrecht zijn dan van harte uitgenodigd voor een feestelijke middag van 14.00 uur tot 17.00

Hoornaar

[Bingomiddag in locatie De Zes Molens
[15:00 De zes molens 2
Woensdag 10 juli houdt De Lange Wei een bingomiddag in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Houdt u van bingo? Dan bent u van harte welkom om vanaf 15.00 uur mee te spelen. U kunt ook genieten van ons arrangement en de maaltijd van de dag bestellen voor slechts € 11,00. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers). Deze activiteit biedt De Lange Wei tevens aan als arrangement.,,Voor slechts € 11,00 nuttigt u na afloop van de bingomiddag een heerlijke maaltijd in het restaurant. Hierbij ontvangt u één drankje. Interesse? Meld u dan aan bij Margriet Stasse of de medewerkers van het restaurant via 0184-678043."

12 juli 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Outdoor movienight
[18:30 Grasveld HKC
Op het grasveld van HKC verzorgt de Gereformeerde Kerk Boven-Hardinxveld vrijdag 12 juli een outdoor movienight. Er wordt gekeken naar de film Sing. De film vangt aan om 19.30 uur. De kerk wil met dit evenement geld ophalen voor de nieuwbouw van het bijgebouw. De popcorn ontbreekt natuurlijk niet. Kaartjes kosten 7,50 euro voor kinderen tot en met 16 jaar. Iedereen vanaf 17 jaar betaalt 15 euro. Deze prijzen zijn inclusief 1 keer frisdrank en popcorn. De kerk nodigt iedereen uit om tussen 18.30 - 1830 uur een broodje hamburger (prijs € 3,00) of broodje met saté (prijs € 3,00) met een drankje (prijs € 1,00) te komen nuttigen, om vervolgens met elkaar vanaf 19.30 uur de film te bekijken. Meer informatie en kaartjes kopen via op www.pknbovenhardinxveld.nl.

13 juli 2019

Sliedrecht

[ingebruikneming vergrote Boazkerk
[16:00 Rondo
Op zaterdag 13 juli neemt de Gereformeerde Gemeente van Sliedrecht haar uitgebreide Boazkerk aan de Rondo 325 officieel in gebruik. Het aantal zitplaatsen in de kerk is aanzienlijk uitgebreid door het aanbrengen van een galerij waar ruim 300 mensen kunnen plaatsnemen. De officiële ingebruiknemingshandeling vindt plaats om 10.00 uur. Wijkbewoners en andere belangstellenden zijn 's middags van 14.00 tot 16.00 uur welkom.