Het team van Keukenstunter Gorinchem
Het team van Keukenstunter Gorinchem Kevin de Bruin

Keukenstunter voor elk budget

GORINCHEM Met een vriendelijke lach onthaalt Hassan Awad, eigenaar van Keukenstunter Gorinchem, zijn klanten. Hij toont hen wat er allemaal mogelijk is. Verschillende bladen, lakkleuren en formaten, alles is een optie. Niet alleen staan er goedkopere merken, ook staan er A-merken zoals Bosch en Pelgrim. Hassan: ,,Keukenstunter levert kwaliteit voor elk denkbaar budget."

door Kevin de Bruin

Volgens Hassan Awad ligt de focus op het volledig begrijpen van de wensen van de klant. ,,Wij proberen in Gorinchem onze handtekening te zetten door de manier waarop we klanten helpen." Hij vindt het belangrijk dat een klant door heel het proces van een nieuwe keuken heen wordt geholpen. De klant moet vervolgens het gevoel hebben een unieke keuken in zijn huis te krijgen. Het hele traject begint al met een brainstormsessie in Keukenstunters' eigen inspiratiehoek van de zaak. Hassan Awad: ,,Onder het genot van een kopje koffie nodig ik mensen uit om na te denken hoe de ruimte kan worden ingedeeld." De keuken wordt volledig fotorealistisch ontworpen in een 3D-programma. De klant kan dan zien of de nieuwe keuken dus matched met bijvoorbeeld de vloer, behang of het plafond. ,,Het is echt maatwerk. Iedereen kan een unieke keuken samenstellen."

Om dat maatwerk te kunnen leveren maakt Hassan gebruik van vijftien jaar lange ervaring. Hassan Awad komt zelf uit Leerdam en heeft de omgeving goed leren kennen. Al die jaren verbaasde hij zich erover dat de grote keukenboulevards ver weg van Gorinchem zijn. ,,Je moet het niet willen dat je helemaal naar Utrecht of Breda moet afreizen, om een brede selectie aan keukenopties door te kunnen nemen." Hij ziet deze vestiging van Keukenstunter echt als een aanvulling voor Gorinchem. ,,Keukens zijn vaak één van de eerste dingen die mensen kopen wanneer ze een nieuw huis binnengaan. Ze moeten voor een lange tijd mee kunnen gaan." Omdat Keukenstunter onderdeel is van een grotere keten met winkels door heel Nederland, is het volgens Hassan Awad makkelijker om de klant in zijn eigen omgeving van dienst te zijn. ,,Doordat we uit onze eigen fabriek kunnen leveren, dus zonder tussenhandel, kunnen we snel voldoen aan de groeiende vraag naar keukens."

Op het moment ziet Hassan Awad dat er steeds meer huizen in Gorinchem en omstreken worden gebouwd. Al die mensen die net in één van die nieuwbouwhuizen komen, zijn in veel gevallen op zoek naar een nette nieuwe keuken voor hun huis. Ook komt het regelmatig voor dat mensen uit de omgeving hun huis verbouwen en dan een nieuwe keuken willen die aansluit bij de inrichting. ,,Klanten komen dan eerst bij ons terecht om te kijken wat er allemaal mogelijk is." Zo ziet hij het regelmatig gebeuren dat een stel dat net gaat samenwonen even aanklopt voor advies over een mooie keuken. Ook ziet Hassan veel senioren die voor het laatst een huis kopen en daarbij een kwalitatieve keuken willen aanschaffen die de rest van hun leven nog van dienst kan zijn. Keukenstunter Gorinchem is zeven dagen in de week geopend. Al die dagen staat Hassan met een lach in de winkel. ,,Als je al vijftien jaar lang dit werk doet, dan moet je het ook wel leuk vinden."