29 augustus 2019

26 augustus 2019 om 14:33

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een seniorenrestaurant in het wooncentrum in Boven-Hardinxveld. Aanmelden kan tot en met maandag 12 augustus. Bij het aanmelden moet een menukeuze worden doorgegeven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. De kosten voor het seniorenrestaurant bedragen €6,60 per persoon. In het restaurant kan ook een kopje koffie of thee worden gedronken, of een lunch of maaltijd worden gegeten.

[Buffetavond in De Lange Wei
[17:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert ook een buffetavond. Deze maand hebben is het thema 'Italiaans'. Hongerige gasten zijn vanaf 17.30 uur welkom in restaurant De Boerse Pracht in locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld? Vanaf donderdag 8 augustus kunnen geïnteresseerden zich inschrijven bij de receptie of door te bellen naar 0184-678000. De entree bedraagt €19,75 per persoon.

30 augustus 2019

Sliedrecht

[Digitaal inloopspreekuur
[10:00 scheldelaan 1
Een digitaal inloopspreekuur helpt met alle vragen over technische snufjes. Moeite met het bedienen van een smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet? Of breekt het zweet uit als er na moet worden gedacht hoe de Bibliotheek-apps werken. Geen zorgen, iedereen is welkom. Ook leden van Seniorweb zijn welkom om vragen te stellen.

Oud-Alblas

[BBQ Music in de Polder
[18:00 Peperstraat 28
Jannen organiseert voor de 13de maal in de Alblasserwaard, BBQ Music in de Polder. Dit keer gebeurt dit opnieuw in samenwerking met de Kat in de Wilg. Na de successen van dit evenement in voorgaande edities, blijft de formule hetzelfde: BBQ, Jannen, muziek uit voorgaande edities en dat alles in een relaxte ontspannen en vriendelijke sfeer.
Het feest vindt plaats op het terras van restaurant de Kat in de Wilg. Inloop van deze unieke avond 18:00 uur. Kaarten kunnen worden aangeschaft op www.janpakdeleuning.nl. Telefonisch reserveren kan ook via (0184) 692 770.

31 augustus 2019

[Muzieklessen volgen bij E.M.S.
[12:00 Sluisweg 67E
Muziekvereniging E.M.S begint na de schoolvakanties opnieuw met haar muzieklessen. Zin om een blaasinstrument of slagwerk te leren bespelen? Voor slechts 25 euro krijgen geïnteresseerden 5 individuele proeflessen van een gekwalificeerde docent inclusief gebruik van instrument. Dit aanbod geldt voor jong en oud!
Ondertussen al de nodige ervaring opgedaan? Voor het harmonieorkest worden dringend nieuwe leden (wat meer gevorderde blazers) gezocht. Voor informatie: info@emshardinxveld.nl of www.emshardinxveld.nl

2 september 2019

Sliedrecht

[Alzheimercafé: Respijtzorg
[19:30 Kerkbuurt 200
Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt weer een Alzheimercafé aan. Op deze avond komen Jacqueline Beekes van Handen in Huis, Lianne van Hienen van dagbesteding Gantel (Rivas), Suzanne Lankhorst van het Mantelzorgpunt en de organisatie Zorgboeren Zuid Holland spreken over de eventuele mogelijkheden van respijtzorg.
De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Entree is gratis. Voor meer informatie: Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl. De Alzheimertelefoon is 24 uur per dag bereikbaar via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88.

3 september 2019

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert een bingomiddag in restaurant de Boerse Pacht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Vanaf 14.30 zijn bingo-liefhebbers welkom om mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).
De Lange Wei Zorgaanbieder De Lange Wei is al ruim 65 jaar actief in de ouderenzorg. De organisatie biedt mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services. De Lange Wei ondersteunt hiermee ouderen en mensen met functiebeperkingen in zowel een beschermde omgeving in de woonzorgcomplexen in Boven-Hardinxveld en Hoornaar als in de thuissituatie in de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden. In de organisatie staat de cliënt voorop en wordt ernaar gestreefd dat de cliënt door en uit zijn omgeving zoveel positieve energie put dat geluk ontstaat.

Hardinxveld-Giessendam

[Klik & Tik
[10:00 Bibliotheek Hardinxveld
De Bibliotheek vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken kunnen regelen. Daarom kunnen mensen die digitaal vaardiger willen worden bij de bibliotheek terecht. Vanaf dinsdag 3 september start de cursus Klik & Tik in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam. In zes lessen leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Deze gratis cursus bestaat uit verschillende onderdelen. De lessen vinden plaats op dinsdag 3, 10, 17 en 24 september en 1 en 8 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Meedoen is gratis en aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek.

Sliedrecht

[Star­ten met Win­dows 10
[10:00 Scheldelaan 1
Windows 10-gebruikers kunnen al hun vragen kwiijt tijdens een speciale cursus. De cursus duurt twee uur en geeft meer inzicht over het besturingssysteem Windows 10. Onder meer internet, e-mail en veiligheid komen aan bod. De cursus bestaat uit 5 dagdelen: 3, 10, 17, 24 september en 1 oktober. Deelname aan de cursus Windows 10 kost €35,-.

Sliedrecht

[Inschrijving Streetdance en Hiphop lessen
[16:00 Stationsweg 4
Dansliefhebbers opgelet. Iedereen met de juiste moves of de instelling om meer te leren, kan deelnemen. Het nieuwe seizoen danslessen start op dinsdag 3 september. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen door te mailen naar anouk@sojs.nl of te bellen naar 0184-414273. De lessen worden gegeven door Cheyenne Driehuis. Dit is een ervaren dansdocente die gespecialiseerd is in hiphop/streetdance. De lessen vinden plaats in jongerencentrum Elektra.

4 september 2019

Hoornaar

[Bingomiddag in De Zes Molens
[15:00 De Zes Molens 2
De Lange Wei organiseert wederom een bingomiddag in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Bingo-liefhebbers zijn van harte welkom om vanaf 15.00 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).
Deze activiteit biedt De Lange Wei tevens aan als arrangement. Voor slechts €11,00 kan afloop van de bingomiddag een heerlijke maaltijd in het restaurant worden genuttigd Dit arrangement is inclussief een drankje. Aanmelden kan door contact op te nemen met Margriet Stasse of de medewerkers van het restaurant via (0184) 678043.

Sliedrecht

[Voorleesuurtje
[14:00 Scheldelaan 1
VoorleesHelden start weer met voorlezen. Tijdens het voorleesuurtje lezen de VoorleesHelden voor aan kinderen van 4 tot 6 jaar. Iedere week wordt weer een ander spannend en leerzaam boek voorgelezen.

5 september 2019

[Opening nieuw LUKOIL station
[11:00 Houtschelf 21a
Het nieuwe LUKOIL Station wordt geopend. Het gaat hier om de 255e LUKOIL tankstation in de Benelux en de 70e LUKOIL tankstation in Nederland. Tijdens de opening zijn CEO LUKOIL West-Europa, Svyatoslav Smoliyaninov en retail director LUKOIL West-Europa, Ivo Hoskens aanwezig. Speciale aanwezigen zijn burgemeester Hardinxveld-Giessendam, Dirk Heijkoop, wethouder, Theo Boerman en WTCR-racer, Nick Catsburg. Om aanwezig te zijn tijdens de opening kan worden gemaild naar dpmedia@mail.com. Geïnteresseerden kunnen ook bellen naar +31646327728

9 september 2019

[Inspirerend onderwijs over de Efezebrief
[20:00 Breedeway 1a
De Christengemeente Hardinxveld-Giessendam start in september een nieuwe serie Bijbelstudies over de Efezebrief. De Bijbelstudie wordt aangeboden in samenwerking met evangelist en Bijballeraar Jacques Brunt. Dit Bijbelboek rust gelovigen toe en leert ons veel geestelijke en praktische principes voor het christenleven vandaag.
Deze Bijbelstudieavonden hebben een interkerkelijk karakter waardoor jongeren en ouderen uit zowel evangelische als reformatorische kring elkaar ontmoeten rondom een open Bijbel. Maandag 9 september aanstaande staat de eerste Bijbelstudieavond gepland. Vanaf 19.30 is er een inloop met koffie en thee.
Aanmelding vooraf is niet nodig, de toegang is gratis en er is een collecte om de onkosten te dekken. Meer informatie kan worden gevonden op www.christengemeente.nl.

Sliedrecht

[Inzameling Oost-Europa
[9:00 tot 16:00 Rivierdijk 639
De Hoeksteen gaat weer een inzameling houden voor Oost-Europa. Er kan veel worden ingeleverd: kleding, schoenen, linnengoed, beddengoed, speelgoed, shampoo, zeep, incontinentiemateriaal, luiers en verband. Ook worden er tijdens de inzamelactie kaarten, sieraden, honing en tweedehands boeken verzamelt. De opbrengst komt geheel en al ten goede aan het werk bij gezinnen en in het kindertehuis.