De bedrijven zijn 2 jaar geleden een samenwerking aangegaan voor het merk STIHL.
De bedrijven zijn 2 jaar geleden een samenwerking aangegaan voor het merk STIHL. Van Wijngaarden Groothandel

Samenwerking geeft energie

Samen dealer van STIHL

SLIEDRECHT/MOLENAARSGRAAF Van Wijngaarden Groothandel en Geert-Jan de Kok B.V. zijn beide bekende namen in de Alblasserwaard. De één voor bouw, industrie en infra en de andere voor de agrarische sector en groenvoorziening. De bedrijven zijn 2 jaar geleden een samenwerking aangegaan voor het merk STIHL.

door Suzanne Heikoop

Van Wijngaarden is sinds 1987 thuis in de regio. Ze begonnen als staalconstructiebedrijf, waaruit een groothandel voor bouw, industrie en infra ontstond. Deze is onderverdeeld in een gedeelte ijzerwaren en gereedschappen (Van Wijngaarden Groothandel B.V.) en een gedeelte bedrijfskleding (Super Safe Bedrijfskleding B.V.). In 2012 splitste het bedrijf. De staalconstructietak werd verkocht, zwagers Peter van Wijngaarden en Johan de Ruiter namen de groothandel op zich. ,,We willen iedereen in de regio die met zijn handen werkt, graag van dienst zijn”, vertelt Johan de Ruiter.

,,Daar wordt ons assortiment voortdurend op afgestemd. Veel van onze klanten komen uit de Alblasserwaard, de meeste medewerkers komen er vandaan en we kennen onze klanten. Service staat bij ons hoog in het vaandel, met openingstijden van 7 tot 18 uur, een grote voorraad, de kennis die we in huis hebben en de unieke bezorgservice. Wat voor 11 uur besteld is, bezorgen we dezelfde dag nog in de gehele Alblasserwaard. We zijn niet afhankelijk van een hoofdkantoor of centraal magazijn, wat zorgt voor korte lijnen.”

Geert-Jan de Kok B.V., voorheen Jamo, is de grote regiozaak voor aankoop, onderhoud, reparatie en verhuur van machines voor landbouw, tuin- en parkonderhoud. ,,Wij zijn al jaren de regiodealer van het merk STIHL, dat motorisch gereedschap en toebehoren voor de groenvoorziening aanbiedt.”, vertelt Adriaan van den Heuvel. ,,Van Wijngaarden had interesse in het assortiment van STIHL en het merk zelf stond open voor een extra steunpunt. Daarom zijn we rond de tafel gaan zitten. We hebben beide een sterk netwerk. We wisten dat we elkaar, en daarmee ook de klant, goed kunnen ondersteunen. Wij hebben de kennis in deze sector en kunnen reparaties en onderhoud aanbieden, Van Wijngaarden is sterk in de logistiek. Als iets ‘s morgens bij Van Wijngaarden op de balie wordt gelegd, kan het ‘s middags al bij ons gerepareerd worden. De samenwerking is al twee jaar bewezen succesvol en het onderlinge vertrouwen geeft energie.”

De bedrijven gaan graag samen uitdagingen aan. ,,Laatst was er een klant met een uitdaging waar nog geen specifieke oplossing voor is. Voor een unieke machine van een ander merk hebben we toen, na meerdere testen, speciale zaagkettingen van STIHL laten maken waarmee we de klant toch een oplossing konden bieden. Een ander konden we helpen met apparatuur van STIHL op accu, voor een aanbesteding in de stad. Als een klant iets over de schutting gooit, bedenken we daar graag een oplossing voor. Met elkaar.’’

Van Wijngaarden Groothandel B.V - Trapezium 350 te Sliedrecht - www.vwsl.nl

Geert-Jan de Kok B.V. - Polderweg Oost 8 te Molenaarsgraaf - www.geert-jandekok.nl

De bedrijven zijn 2 jaar geleden een samenwerking aangegaan voor het merk STIHL.
Afbeelding
Afbeelding