3 oktober 2019

Sliedrecht

[Israëlavond met ds. Piet van Midden
[20:00 Middeldiepstraat 6
De Werkgroep Kerk en Israël - Sliedrecht heeft weer en Israëlavond georganiseerd. Dr. Piet van Midden, voorzitter van het overlegorgaan Joden en Christenen, zal in de Voorhof (Gereformeerde Kerk Oranjestraat-hoek Middeldiepstraat) een lezing verzorgen. De lezing heet Wat Wil Je Weten Over Israël?
Het Israel binnen de grenzen van 1967 is maar de helft van Nederland. De oude stad van koning David was maar zes voetbalvelden groot. Het tempelplein dat Herodes liet aanleggen was al met al zo'n 144.000 vierkante meter. Toch gaat het hier over de meest bevochten vierkante meters op de aarde. De vlam slaat er zomaar in de pan. Waar komt de soms twijfelachtige belangstelling voor Jeruzalem vandaan en waar de obsessie als het over Joden gaat? Deze lezing bespreekt dit onderwerp.

4 oktober 2019

Giessenburg

[Dag van de ouderen
[10:00 Breestraat 1
De Seniorenraad Molenlanden organiseert een Dag van de Ouderen. De dag wordt geopend door burgemeester van der Borg. In het ochtendgedeelte spreekt notaris Yvonne Wansleeben van Notariskantoor Leussen & Van den Broek over Levenstestament, erven en schenken. Na de lunch treedt Wieteke van Dort op in de vorm van een stamppottenbuffet. Zij staat beter bekend als tante Lien. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Trio Sfeer.
De kosten bedragen € 12,50. Dit bedrag moet contant worden voldaan. Meer informatie kan worden aangevraagd bij Arie Slob door te bellen naar (0183) 581331 of een mail te sturen naar mrarieslob@hetnet.nl.

Gorinchem

[Gescheiden en Christen
[10:30 Schelluinsestraat 6
Gescheiden Christenen kunnen elkaar ontmoeten tijdens een ontmoetingsbijeenkomst en lunch. Veel mensen die in het echtscheidingsproces zitten of al gescheiden zijn voelen zich niet begrepen of zelfs afgewezen door hun (kerkelijke) omgeving. De organisatie vraagt een bijdrage van €12,50. Aanmelden kan via Mariusvdn@gmail.com of www.zorgnaechtscheiding.nl

Hoornaar

[Buffetavond in De Zes Molens
[17:30 De Zes Molens 2
De Lange Wei houdt vrijdag 4 oktober haar maandelijkse thema-avond in het restaurant van woonzorgcentrum De Zes Molens in Hoornaar. Deze editie staat in het teken van 'Beierse avond'. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de medewerkers van restaurant De Zes Molens. Ook kunnen ze deelnemen door te bellen naar (0184) 678043. De thema-avond begint om 17.30 uur. De kosten voor externen bedragen € 19,75 per persoon. Deze prijs is exclusief een drankje bij het eten.

Hardinxveld-Giessendam

[Grote Bingoavond in 't Hart
[19:30 Nassaustraat 6
Stichting Vrienden van de Lange Wei organiseert hun jaarlijkse grote bingoavond. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van de Lange Wei. De bingo wordt gehouden in Party centrum 't Hart in Boven-Hardinxveld. De avond start om 19.30 uur en de zaal is vanaf19.00 uur geopend. Er zijn maar liefst zeven rondes voor € 10,00. Er kunnen verschillende prijzen worden gewonnen, waaronder een grote TV, magnetron, airfryer, keuken barbeque, geldprijzen, waardebonnen, boodschappen tassen ter waarde van €50,00 en nog veel meer.

Gorinchem

[Kleurrijke concerten zanggroep KLINK!
[20:00 Wijdschildlaan 4
Klink! brengt een kleurrijke concertreeks, waarbij gasten worden getrakteerd op een wervelende show vol prachtige zang, live begeleid door professionele muzikanten. Het wordt een wervelende show vol prachtige zang, live begeleid door professionele muzikanten.
Voorstellingen zijn vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober om 20.00 uur en zondag 6 oktober om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groepklink.nl. Met voorverkoopkorting kost een concertkaart €15,00.

Sliedrecht

[Filmavond "Babam vi Oglum"
[20:00 Middeldiepstraat 6
Filmliefhebbers kunnen in ontmoetingscentrum "De Voorhof" (Middeldiepstraat 6, te Sliedrecht) genieten van een filmavond. De film "Babam vi Oglum" start om 20.00 uur. De film gaat over Sadik. Hij vertrok als rebellerende tiener naar Istanbul om carrière te maken als journalist en liet zijn familie achter op het platteland. Jaren later verliest Sadik tijdens de coup in 1980 zijn vrouw en belandt hij in de gevangenis, waar hij wordt gemarteld. Na zijn vrijlating reist hij samen met zijn zoontje Deniz terug naar zijn familie op het platteland, om erachter te komen of de band met zijn eigen vader nog wel te herstellen valt. In Turkije groeide dit prachtige melodrama, dat de complexiteit van familierelaties toont door de ogen van drie generaties, uit tot een van de succesvolste films aller tijden.
Toegang tot deze filmvertoning is vrij. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden kan door te mailen naar otti.huisman@hotmail.com.

5 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Planten- zaden en stekjesruilbeurs
[9:15 Avelingen west 28a
Groei en Bloei Gorinchem houdt op 5 oktober een plantenruilbeurs bij het Omnia College. Ruilen kan van 10.00 tot 10.30 uur. De inloop van deze ruilbeurs start om 9.15 uur.

Sliedrecht

[Rommelmarkt
[9:00 Maaslaan 6
Het Creatief Centrum verandert in een rommelmarkt. Iedereen kan hier een tafel huren of een kleed buiten voor de kinderen. Iedereen die spullen heeft die een tweede kans verdienen kunnen zich aanmelden. Kinderen betalen voor hun kleedje €2,00. Dit is inclusief drinken en een ijsje. Volwassenen betalen voor een tafel €5,00. Dit is inclusief een kop koffie of thee.
De rommelmarkt is open tussen 9.00 en 14.00. Opbouwen is mogelijk vanaf 8.00. Opgeven kan via door een mail te sturen naar kok03246@planet.nl of door een Whatsapp berichtje te sturen naar 06 53195870.

Sliedrecht

[Actiemarkt Boazkerk
[9:30 Scheldelaan 15
De Johannes Calvijnschool organiseert haar jaarlijkse actiemarkt van de Boazkerk in Sliedrechtt. Deze veelzijdige markt heeft een ruim aanbod van onder andere speelgoed, boodschappen, kleding, bloemen, interieurinrichting, boeken en muziek en een 2e hands gedeelte met gebruikte spullen. Verder zijn er voor jong en oud activiteiten, bijvoorbeeld een springkussen, grabbelton en een Amerikaanse veiling vanaf circa. 10:30 uur. De opbrengst is voor de aflossing van de pas afgeronde verbouwing van het kerkgebouw. De marktdag begint om 9:30 en wordt afgerond om 14:00. Iedereen is van harte welkom.

8 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Bingomiddag bij Mensen voor Mensen
[13:30 Boorstraat 10
Bingo-liefhebbers opgelet! Op dinsdag 8 oktober wordt er weer Bingo gespeeld in De Keet aan de Boorstraat nummer 10 in Hardinxveld-Giessendam. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 13.30. Er worden twee keer drie rondes gespeeld. Per ronde zijn er maar liefst drie prijzen te winnen.

Hardinxveld-Giessendam

[Optreden De Wipmolen in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
Seniorenorkest De Wipmolen treed op in De Lange Wei. Dit orkest uit Alblasserdam bestaat uit mensen die al hun hele leven muziek hebben gemaakt! Er worden bekende melodieën gespeeld. Het wordt een feest der herkenning. De kosten voor externen bedragen € 3,00 inclusief koffie/thee en lekkers.

Sliedrecht

[Cursus: Starten met Word
[10:00 scheldelaan 1
Tijdens deze cursus leren deelnemers werken met het tekstprogramma Word of Word Online. Een document aanmaken, opmaken en opslaan, het komt allemaal aan bod. Entree is €20,00- voor drie lessen. Lessen worden gegeven op dinsdag 8, 15 en 22 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur in de bibliotheek van Sliedrecht. Neem een eigen laptop mee.

9 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Tinnitus trefpunt
[19:30 Prins Hendrikstraat 26A
Handicap.nl ondersteunt een bijeenkomst die deel uit maakt van een proefproject tot het opzetten van laagdrempelige trefpunten voor mensen met tinnitus.Er is volop gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen én je kun ook al je vragen kwijt aan de aanwezige ervaringsdeskundigen. Iedereen is van harte welkom. Per bijeenkomst zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor deelname kan worden gemaild naar tinnitus.voorlichter@stichtinghoormij.nl. Bellen of Whatsapp kan ook naar whatsapp 06-37287876. Inschrijven kan ook digitaal via een formulier: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/aanmeldformulier_tinnitus_trefpunt.

Sliedrecht

[Boerenmarkt met streekproducten
[13:00 Lijsterweg 27
In Parkzicht wordt van 13.00 tot 16.00 uur een boerenmarkt gehouden met allerlei streekproducten van boerderijen uit de buurt. Denk aan sap en jam van Riekie's Hoeve en honing van de Baanhoek. De ijsboerderij in Wijngaarden heeft romig ijs van verse melk, room en vruchten. Voor wie meer van hartig houdt, zijn er de kazen van kaasboer Wim Bakker. Op de markt zijn ook allerlei handgemaakte producten te koop, zoals wollen sloffen en gevilte schapenvachten van de Schaapskooi Ottoland. Er zijn stands met kaarten, cadeauartikelen van Gemiva – De Hooghe Dijk en leuke items van Zuss & zooi met leuke meuk . En tenslotte is er een kraam met de onweerstaanbare chocolade van Olala Chocola. Op het terras 'op de deel' wordt koffie of thee geserveerd met natuurlijk een plak boerencake. Iedereen is van harte welkom.

Sliedrecht

[Welzijn en geloofsgemeenschappen
[19:30 Middeldiepstraat 6
Een inspiratieavond biedt inspiratie betreffende het thema: 'samen omzien naar elkaar in Sliedrecht'.