Op zondag 13 oktober gaan Marien de Hek, Ben Moen en Esther Bot-Moen de Eindhovense halve marathon lopen.
Op zondag 13 oktober gaan Marien de Hek, Ben Moen en Esther Bot-Moen de Eindhovense halve marathon lopen. cornedeweert.nl

Halve marathon voor KWF

Scoor tegen kanker

H'VELD-G'DAM Op zondag 13 oktober gaan Esther Bot-Moen, Ben Moen en Marien de Hek de Eindhovense halve marathon lopen. Dit doen ze gesponsord, voor KWF kankerbestrijding. Om op de laatste dag nog wat extra geld binnen te halen, organiseert Esther 'Scoor tegen kanker!'. ,,We vragen regionale sporters om de gemaakte doelpunten om te zetten naar donaties."

door Suzanne Heikoop

Het begon als een geintje tussen broer en zus. Esther: ,,Ben vertelde twee jaar terug dat hij een halve marathon ging lopen. Nu is Ben nooit heel sportief geweest, dus ik riep dat ik eerder tien kilo afviel, dan dat hij over de finish kwam." En lachend: ,,Ben haalde het gewoon en over die tien kilo zullen we het maar niet hebben." Na de uitdaging voor Ben, probeerde hij zijn zus er ook in mee te krijgen. ,,Hij vroeg of ik de volgende keer ook meedeed en ik zei ja, zonder na te denken. Ben wilde er dan wel graag een goed doel bij betrekken. Dat werd KWF kankerbestrijding. Ook Marien de Hek sloot zich bij ons aan en binnen een dag hadden we al duizend euro bij elkaar."

Om op het laatste moment nog veel geld op te halen, hebben de lopers een actie bedacht: Scoor tegen kanker! ,,We hebben een aantal sportverenigingen benaderd en hopen dat nog meer clubs zich aansluiten. Op zaterdag 12 oktober vragen we sporters en teams om geld te doneren voor elk gemaakt doelpunt. Het bedrag mag zelf bepaald worden. Diverse teams van HKC en Vriendenschaar hebben zich al aangemeld. Ik hoop dat teams van de voetbal, basketbal en tennis ook aan willen sluiten, zodat we met elkaar die dag voor het goede doel gaan sporten. De teams die zich aanmelden, krijgen uiteraard achteraf te horen wat de eindstand van Scoor tegen kanker is geworden.

Opgeven voor Scoor tegen Kanker! kan via esthermoen@hotmail.com of 06 16 84 84 81. Doneren kan via https://acties.kwf.nl/fundraisers/estherbot-moen/eindhoven

p Lees hoe de training van Esther Bot-Moen verloopt op www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl