,,Het is een mooie uitdaging. De school staat er goed voor, maar ik ben niet iemand die op de winkel past.
,,Het is een mooie uitdaging. De school staat er goed voor, maar ik ben niet iemand die op de winkel past." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

'Niet iemand die op de winkel past'

H'VELD-G'DAM Van gespecialiseerd verpleegkundige naar het onderwijs. Annemieke Wouters (49) is per 1 augustus directeur van Calvijn. Zij volgt Jeroen Spek op, die zijn loopbaan binnen Stichting CVO-AV vervolgt als rector van Lyceum Oudehoven in Gorinchem. ,,Het is een mooie uitdaging. De school staat er goed voor, maar ik ben niet iemand die op de winkel past."

Wouters, getogen in Hardinxveld-Giessendam, kent het dorp en de school goed. ,,Een grappig detail is dat ik zelf ook op Calvijn heb gezeten, toen nog de Calvijnschool aan de Merwedestraat. Mijn eerste sporen liggen hier." Na de middelbare school werd Annemieke verpleegkundige in de acute zorg. ,,Ik heb er met veel plezier gewerkt. Toch wilde ik nog wat anders. Ik deed een master met het idee om naar een andere sector te gaan. Toen kwam de vacature van Calvijn op mijn pad."

Ondanks dat de school er goed voorstaat, gaat Annemieke ook zeker vernieuwingen doorvoeren. ,,We moeten elke dag een beetje beter worden en de beste school van de omgeving blijven. We zijn aan het experimenteren met maatwerk. Ook het techniekonderwijs wordt vernieuwd en uitgebreid."

p Open de camera op je smartphone, scan de QR-code hiernaast en je kunt meteen het hele interview met Annemieke Wouters lezen

Afbeelding