Ruime winst voor HKC in Dronten

8 oktober 2019 om 15:07

H'VELD-G'DAM Voor de vijfde wedstrijd van dit seizoen moest HKC het opnemen tegen ASVD / PV Systems, dat nog geen enkel punt in deze competitie wist te vergaren. pas net voor rust wist HKC een gaatje te slaan: 9-12. Na rust ging het allemaal gemakkelijker bij de Hardinxvelders en werd uiteindelijk een 18-26 overwinning geboekt.

ASVD speelde erg gedisciplineerd, speelde lange aanvallen en had weinig schotpogingen nodig om tot scoren te komen. Steeds nam HKC een voorsprong maar ASVD, aangemoedigd door haar enthousiaste aanhang, lukte het steeds weer om naast HKC te komen. In de 25e minuut kwam Eliza Roest in het veld voor Danny den Dunnen, die een minuut later in het andere vak de plek innam van Job Pauw. Vervolgens slaagde HKC er de laatste minuten voor rust in om toch met een ruimere 9-12 marge de rust in te gaan.

Na de thee bleef het verschil steeds rond de vier doelpunten hangen, totdat Nadhie den Dunnen in de 45e minuut met twee treffers de score op 12-18 bracht, hiermee was het verzet van ASVD wel gebroken en moest men toezien dat HKC in vijf minuten uitliep naar een ruime 14-22 voorsprong. Het betekende niet dat de laatste fase van de wedstrijd daardoor saai werd.

ASVD slaagde er enkele keren in terug te komen tot een verschil van zes, waarna HKC de marge steeds weer op acht goals bracht. Dat was het verschil dat ook bij het eindsignaal van arbiter Cor Mantel op het scorebord stond: 18-26.

HKC had niet haar beste spel laten zien, maar blijft door deze ruime winst in Dronten ongeslagen koploper.

Zaterdag speelt HKC weer een uitwedstrijd, dan in Kampen tegen middenmoter DOS Kampen / Veltman, aanvang op sportpark De Maten om 15.30 uur.