OKK sluit jubileumjaar af met goedbezochte reünie.
OKK sluit jubileumjaar af met goedbezochte reünie. SHe Fotografie

OKK sluit jubileumjaar af

8 oktober 2019 om 16:33

H'VELD-G'DAM OKK in Hardinxveld heeft aar jubileumjaar afgesloten met een reünie voor al haar leden en oud-leden. De feestelijke bijeenkomst was de laatste activiteit op de jubileumkalender van de vereniging en markeert het einde van een heugelijk jubileumjaar waarin de sportclub haar 100-jarig bestaan op speciale wijze heeft gevierd. We toch nog even wil nagenieten kan nog tot en met 23 november terecht in museum De Koperen Knop. Daar is tot die datum nog een expositie te zien over de 100-jarige gymnastiekvereniging.

De opkomst tijdens de reünie toonde eens te meer aan hoe diep geworteld de liefde voor de vereniging zit bij haar leden en oud-leden. Het openingswoord werd verzorgd door voorzitter Arjan Heijblom, die alle aanwezigen welkom heette en dankte voor hun komst. De film die aansluitend getoond werd, met hoofdrollen voor Ivo van Wijngaarden, Jan den Breejen en Peter van Dam, illustreerde hoe Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht ooit opgericht is. De beelden lieten de toeschouwers zien waar het 100 jaar geleden allemaal begon en hoe de vereniging door de jaren heen uitgegroeid is tot één van de grootste verenigingen van Hardinxveld-Giessendam.

De filmbeelden werden afgewisseld met mooie woorden van de diverse podiumsprekers, waaronder wethouder Nederveen van van gemeente Hardinxveld Giessendam, jubileumcommssie-voorzitter Eelke Kraaijeveld, Piet Overduin van Stichting Sportaccommodaties OKK en verenigingsvoorziter Arjan Heijblom. Tussendoor werden de jubilarissen gehuldigd en voorzien van OKK-speldjes, variërend van leden die hun 25-jaar lidmaatschapsspeldje in ontvangst mochten nemen tot aan heel bijzondere jubilarissen die maar liefst 70-jaar lid zijn van de vereniging.

De meest eervolle titel was echter voor Johan van Dam, die zich vanaf heden erelid van de club mag noemen. Een meer dan welverdiende bekroning voor zijn jarenlange inzet- en onvoorwaardelijke liefde voor OKK.

Alvorens het officiële deel werd afgesloten en aan het feest kon worden begonnen, ging er nog een speciaal dankwoord uit naar de jubileumcommissie, die de afgelopen jaren ontzettend hard hebben gewerkt om het jubileumjaar voor te bereiden. OKK bedankt ook al haar betrokken leden die het door de jaren heen heeft mogen verwelkomen en prijst zich gelukkig deze mijlpaal te hebben bereikt. Met elkaar hoopt de vereniging de afgelopen jaren een passend vervolg te geven.

Afbeelding