23 oktober 2019

22 oktober 2019 om 11:59

Hardinxveld-Giessendam

[PCOB - Joodse feesten
[14:15 Paulus Potterstraat 20
PCOB Hardinxveld-Giessendam geeft aandacht voor de Joodse feesten. Mevrouw Zijlstra uit Sliedrecht deelt haar kennis hierover met leden en gasten. Ditmaal in het Kerkcentrum in Boven-Hardinxveld.

24 oktober 2019

[Herfstontmoeting
[11:00 Pietersweer 34
Bibliotheek AanZet en Werkgroep Kerk en Vluchteling houden de jaarlijkse ontmoeting tussen nieuwe medelanders en autochtone inwoners op donderdag 24 oktober in de bibliotheek aan de Pietersweer. Vluchtelingen met verblijfsvergunning worden gericht uitgenodigd; Ook andere burgers (met kinderen) en B&W en raad: welkom! Om kennis te maken of de kennismaking voort te zetten. Neem een gerecht van thuis mee, zodat uit alle windstreken eten geproefd kan worden en kennis en culturele tradities uitgewisseld worden. Het belooft weer een gezellige en smaakvolle middag te worden! De werkgroep is een platform van mensen uit kerken en maatschappelijke organisaties waar zaken rond vestiging en inburgering met elkaar worden doorgenomen, kennis wordt uitgewisseld en mooie ideeën worden ontwikkeld. De Bibliotheek heeft onder andere. een informeel taalaanbod op iedereen die graag beter Nederlands leert.
Inloop is vanaf 11.00 uur en de afsluiting vind om circa 14.00 uur plaats. De aftrap is om 11.30 uur.

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Iedereen kan zich tot en met maandag 21 oktober aanmelden. Er moet dan een menukeuze worden doorgeven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast is iedereen iedere dag van harte welkom om in het restaurant een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd te komen eten.

[Ontmoetingsavond voor ouderen
[19:00 Talmastraat 9
J. Trapman neemt iedereen mee met een nieuwe fotoserie over De Natuur In Israël. Israël is een land dat nauwelijks opvalt op de wereldkaart. Grenzend aan de Middellands zee wordt het ingesloten door Arabische buurlanden. De tegenwoordige grenzen zijn heel anders dan in de bijbelse tijd, qua oppervlakte is het nu ongeveer twee derde van Nederland. Verrassend echter is de rijkdom in de natuur, dat komt door de geografische ligging, daardoor zijn de klimatologische verschillen enorm groot. In het noorden een landklimaat en in het zuiden tropisch. Dat is terug te vinden in de vele soorten planten en dieren.
Bezoekers zien met elkaar uit naar een mooie, gezellige avond en hopen u deze avond te ontmoeten. De avond, die georganiseerd wordt vanuit de Hervormde Kerk, begint zoals gebruikelijk om 19.00 uur.

25 oktober 2019

Giessenburg

[PCOB-Mannen bezoeken Amercentrale
[12:30 Breestraat 1
PCOB-afdeling Giessenlanden organiseert voor haar mannelijke leden een bezoek aan de Amercentrale in Geertruidenberg. Ook mannen, die geen lid zijn van de PCOB zijn uitgenodigd. Het bezoek duurt van 13.30 tot 16.15 uur. Vertrek is om 12.30 uur vanaf de Til in Giessenburg. Leden rijden gezamenlijk met auto's. Het bezoek omvat een presentatie over de centrale en een bezoek aan Amer 9. Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden, behalve dan kosten van gezamenlijk vervoer. Voor opgave kunnen liefhebbers terecht bij Coby Kwakernaak door te mailen (woutencobykwakernaak@gmail.com) of te bellen (0184 652414) Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Arie Slob via mrarieslob@hetnet.nl of (0183) 581331.

26 oktober 2019

[Sponsorloop Blokhuis
[10:00 Sluisweg
Sponsorloop Blokhuis gaat van start voor een activiteitentafel. Ook zijn er kraampjes aanwezig en activiteiten te doen bij Blokhuis Er wordt nog gezocht naar sponsoren. Geïnteresseerden kunnen mailen naar tinafansy@hotmail.com.

28 oktober 2019

[Lezing De Alblasserwaard nu
[20:00 Prinses Marijkestraat 9
Jan Trapman geeft een lezing over De Alblasserwaard zoals deze nu is. Hij is veel te vinden in de natuur en hij legt planten, vogels, insecten en landschappen vast met zijn camera. Met het beeldmateriaal dat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt geeft hij een lezing over de Alblasserwaard nu. Er is in de loop van de jaren veel veranderd inde Alblasserwaard. Dorpen zijn gegroeid, er is veel industrie gekomen en de moderne bedrijfsvoering bij de boeren heeft gevolgen voor onze weidevogels. Er zijn vogelsoorten verdwenen, maar ook soorten bij gekomen. Door de luchtvervuiling is de diversiteit van plantensoorten verminderd en is er veel verruiging gekomen. Minder plantensoorten heeft als gevolg dat er ook in de insectenwereld soorten verdwenen zijn. Toch is er nog veel te genieten van onze natuur en het zien van een Grote Zilverreiger in onze polders blijft altijd heel mooi.
De lezing wordt gehouden in Wijkgebouw De Heul en begint om 20.00 uur. Toegang kost €3,00 euro.

29 oktober 2019

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei houdt een bingomiddag. De kosten voor externen bedragen €3,00. euro. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers.

30 oktober 2019

Hoornaar

[Bingomiddag in De Zes Molens
[15:00 De Zes Molens 2
De Lange Wei houdt ook een bingomiddag in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Bingoliefhebbers zijn harte welkom om vanaf 15.00 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers). Deze activiteit biedt De Lange Wei tevens aan als arrangement. Voor slechts € 11,00 kan elke bezoeker na afloop van de bingomiddag een heerlijke maaltijd in het restaurant nuttigen. Hierbij ontvangt de bezoeker één drankje. Interesse? Aanmelden kan bij Margriet Stasse of de medewerkers van het restaurant via (0184) 678043.

[Reformatieherdenking
[19:30 Nieuweweg 57
De Nieuwe Kerk te Hardinxveld-Giessendam houdt een Reformatieherdenking. Deze Reformatieherdenking is een gezamenlijk initiatief van de Hervormde gemeente van Boven- en Beneden Hardinxveld. Medewerking aan deze avond zal verleend worden door R.W. de Koeijer uit Waddinxveen. Mannenkoor Asaf is ook aanwezig, zij zullen onder leiding van organist G. Kazen enkele liederen voor ons zingen. W.J. Westland zal de avond openen en J.C. Breugem zal de avond afsluiten.

31 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei irganiseert wederom een seniorenrestaurant. Geïnteresseerden kunnen kunt zich tot en met maandag 14 oktober aanmelden. Bij het aanmelden moet een menukeuze door worden geven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. Het seniorenrestaurant kost €6,60 euro per persoon.

[Buffetavond in De Lange Wei
[17:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een buffetavond. Deze maand is het thema Beierse avond. Iedereen kan om 17.30 uur gezellig komen eten. Inschrijven kan bij de receptie of door te bellen naar 0184-678000. De entree bedraagt € 19,75 per persoon.

Giessenburg

[Lezing geschiedkundige vereniging
[20:00 Breestraat 1
Monique Hafkamp laat je een stukje historie herleven met een kostuumgeschiedenis. De manier waarop mensen zich vanaf de vroegste tijd hebben gekleed wordt onder loep genomen. Vanaf de negentiende eeuw zijn er verschillende modeontwerpers geweest die een nieuwe stijl ontwikkelden en zich vaak lieten inspireren door andere kunstvormen, zoals de Jugendstil en de Ballet Russe rond 1900. Mode is bovendien een afspiegeling van rijkdom en status. Verschillende bevolkingsgroepen onderscheiden zich van elkaar. De kleding van de adel was rijker dan die van de mensen die op het land werkten. Het is ondoenlijk in een kort tijdsbestek een overzicht van de kostuumgeschiedenis te geven vanaf de prehistorie tot nu.

2 november 2019

Giessenburg

[Tafelverkoop De Oude School
[9:00 Oudkerkseweg 18
De Oude School organiseert een tafelverkoop. Dit is een markt met boeken, speelgoed, brocante, tweedehands kleding. Ook zijn er koffie en broodjes te koop. Geinteresserden kunnen voor €10,00 een eigen tafel huren om eigen spullen te verkopen. De opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk. Opgeven en vooraf betalen kan bij Jany Bakker. Neem hiervoor telefonisch contact op (0184 615456) of per mail (activiteitencommissie.hggop@gmail.com).

[Toneelstuk 'De Dichterbij'
[19:00 Talmastraat 9
Christelijk Kindertheater Hardinxveld voert een toneelstuk . Een aantal weken zijn 20 kinderen aan het oefenen om het toneelstuk De Dichterbij in te studeren. Deze wordt op in De Parel opgevoerd. Kaarten kosten €2,50. Reserveren kan via ckthardinxveld@outlook.com.