'Doorgang naar Rokerij ontlast De Buurt'

22 oktober 2019 om 12:56

H'VELD-G'DAM Verkeer naar de toekomstige wijk De Rokerij in Boven-Hardinxveld zal daar vanaf De Buurt in kunnen. De gemeente blijft bij haar standpunt dat dat de beste optie is om het verkeer rond de nieuwbouwlocatie in goede banen te leiden ondanks bezwaren van omwonenden.

De TAB wilde opheldering van de gemeente waarom toch wordt gekozen voor een eenrichtingsweg tussen De Buurt en de nieuwe woonwijk, terwijl omwonenden zich daartegen verzetten. De gemeente geeft aan dat dit de meest veilige optie is. Naast de inrit vanaf De Buurt komt er voor De Rokerij ook een nieuwe in- en uitrit vanaf de Rivierdijk.

Door dat laatste ,,wordt een deel van De Buurt ontlast'', laat het college aan de TAB weten. Daarnaast zorgt de eenrichtingsweg voor een afname van het verkeer op het laatste deel van de Buurt. ,,Omdat een groot deel van het verkeer de kortere route door De Rokerij naar de Rivierdijk zal nemen. Op het andere deel is naar verwachting slechts sprake van een geringe toename.''

Een optie die de TAB voorstelt en waar ook de omwonenden voorstander van zijn, is het alleen toelaten van fietsers, voetgangers en eventuele hulpdiensten op de weg tussen de Buurt en De Rokerij. Het college noemt dat ,,niet verstandig''. Op die manier kunnen er bijvoorbeeld geen parkeerplaatsen langs de doorgang komen, stelt de gemeente. En die parkeerplekken moeten juist helpen de parkeerdruk op de Buurt te verminderen.

Mocht in de praktijk blijken dat het verkeer toch andere routes neemt, is de gemeente bereid maatregelen te nemen.