in de Techloods maken basisschoolleerlingen kennis met technische vakgebieden.
in de Techloods maken basisschoolleerlingen kennis met technische vakgebieden. SHe Fotografie

Bruggen bouwen in Techloods

22 oktober 2019 om 12:53

Oude bieb getransformeerd

H'VELD-G'DAM De oude bibliotheek in Boven-Hardinxveld heeft een nieuwe functie. Het gebouw is getransformeerd tot Techloods, een lokaal waar basisschoolleerlingen kennis maken met technische vakgebieden. ,,Onderwijs en ondernemers komen samen in de Techloods."


door Suzanne Heikoop

Robbert Donk, meester op de Merwedeschool, is samen met collega Frank op dinsdag uitgeroosterd om de bovenbouwklassen te begeleiden. ,,Het idee voor de Techloods ontstond een paar jaar terug op onze school. Toen toenmalige wethouder Van Houwelingen belde of we de oude bibliotheek konden gebruiken, hadden we ook de ruimte om het te realiseren."

Het doel van de Techloods is om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met technische vakken. In het lesuur krijgen de leerlingen een heel breed aanbod, puur om kennis te maken met vakgebieden. Daarnaast valt het ook samen met andere schoolvakken.

Nu wordt de Techloods alleen nog maar gebruikt door de Merwedeschool, maar andere scholen en organisaties zijn meer dan welkom.

p Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de Techloods? Open de camera op je smartphone, scan de QR-code en lees de verhalen van Mees en Julia.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding