Sinterklaas komt 16 november aan in Hardinxveld-Giessendam.
Sinterklaas komt 16 november aan in Hardinxveld-Giessendam. Comite sinterklaasintocht Hardinxveld-Giessendam

Nieuws van over de oceaan

Lieve kinderen en beste ouders,

De Sint en de Pieten zijn weer onderweg naar Nederland. Dit jaar wordt het heel spannend. Op 16 november is de aankomst in Apeldoorn en daar is geen haven voor de stoomboot. De Regelpiet heeft daarom geregeld dat wij in Apeldoorn met een echte stoomtrein aankomen in plaats van de stoomboot. Een week later, op 23 november komen wij naar Hardinxveld-Giessendam. Gelukkig kunnen wij daar wel met de stoomboot aankomen.

Iedereen aan boord van de stoomboot vindt het heel fijn om weer naar Hardinxveld-Giessendam te gaan. De Pieten staan fluitend en zingend alle cadeaus in te pakken. Ook Piet Peter is heel hard aan het werk. Maar na het avondeten, als het heel donker is op de oceaan en de sterren helder aan de hemel staan, dan staat piet Peter buiten op het dak naar de maan te staren. Piet Peter staat dan te dromen. Hij wil maar één ding, de maan eens van dichtbij bekijken, maar hij weet niet hoe hij daar moet komen. Piet Peter weet wel wat hij nodig heeft voor een reis naar de maan: een raket, een ruimtepak en heel veel hulp. Een ruimtepak daar kan hij zijn pietenvriendinnetje Sandra wel om vragen. Zij is erg handig met naald en draad, maar een raket, die koop je niet zomaar. Misschien kunnen de kinderen in Hardinxveld-Giessendam hem helpen, want daar hebben zij elk jaar weer leuke acties om de Sint-intocht op te vrolijken. Hij gaat het Sintcomité een brief schrijven en vragen of de kinderen een raket kunnen maken. Dan zal Piet in Hardinxveld-Giessendam tijdens de Sint-intocht 2 x een testvlucht maken. Dat wordt spannend. Verderop lees je hier meer over.

Natuurlijk is DJ Willem samen met Kevin van Light Sound and Vision er dit jaar ook weer bij om samen met de burgemeester het gezelschap uit Spanje te ontvangen en toe te spreken. De Pietenband is al druk aan het oefenen om er een gezellige boel van te maken. Dus mis het niet en zorg dat je erbij bent! Op zaterdagochtend 23 november komt de Sint met zijn Pieten aan in Boven-Hardinxveld, bij het voetveer naar Werkendam, en 's middags

komt Sint met de trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld. De Sint en de Pieten gaan aan het einde van de middag naar het Hart voor een gezellig samenzijn voor mensen met een beperking. Ouders of verzorgers kunnen hiervoor contact opnemen via de mail, sinthvd@gmail.com met vermelding van de gegevens van de deelnemers.

Voor de kinderen in Hardinxveld-Giessendam zijn er in samenwerking met de Giessenhof weer diverse wedstrijden georganiseerd. De winnaars mogen met hun ouders meevaren met de Waterbus en Sint tijdens de intocht in Boven-Hardinxveld. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om mee te varen.

Zij kunnen zich aanmelden via sinthvd@gmail.com, met vermelding van het aantal kinderen, jongen of meisje en de leeftijd. Heb je geen mogelijkheid om te kleuren of te knutselen, via Het Kompas Hardinxveld-Giessendam zijn er 4 plaatsen op de Waterbus te winnen. Hierover lees je binnenkort meer in deze krant.

Voor de kinderen van 3 t/m 5 jaar is er een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat ligt vanaf zaterdag 9 november tot en met 20 november klaar bij Top 1 Toys en supermarkt Hoogvliet. De kinderen van 6 t/m 7 jaar kunnen Piet Peter helpen door een mooie raket in elkaar te knutselen. Ben je tussen 8 en 10 jaar, maak dan een mooie ruimtehelm voor Piet Peter. De kleurplaten en knutselwerken moeten wel uiterlijk 20 november 16.30 ingeleverd zijn bij supermarkt Hoogvliet of bij Kids & Koters.

Zaterdagochtend 30 november gaat de Sint met de prijswinnaars van de kleur-en knutselwedstrijd naar de Giessenhof om bij Top 1 Toys leuke cadeautjes uit te zoeken. s 'Middags brengt de Sint een bezoek aan de bewoners van de Judith Leisterhof, Lange wei en Tiendwaert.

Afbeelding