31 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Iedereen kan zich tot en met maandag 21 oktober aanmelden. Er moet dan een menukeuze worden doorgeven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast is iedereen iedere dag van harte welkom om in het restaurant een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd te komen eten.

[Buffetavond in De Lange Wei
[17:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een buffetavond. Deze maand is het thema Beierse avond. Iedereen kan om 17.30 uur gezellig komen eten. Inschrijven kan bij de receptie of door te bellen naar 0184-678000. De entree bedraagt € 19,75 per persoon.

[Welmoed Vlieger over Meister Eckhardt
[20:00 Pietersweer 34
Welmoed Vlieger spreekt tussen 20.00 en 22.00 uur in de Bibliotheek Pietersweer 34, 3371 PN Hardinxveld-Giessendam. Daarbij haalt zij werken aan van de Dominicaanse monnik, theoloog en filosoof Meister Eckhart von Hochheim (1260-1328). Vlieger neemt bezoekers mee op reis in het gedachtegoed van de middeleeuwse mysticus en kijkt naar wat we van hem kunnen leren.
Dit is een samenwerking van de Kerk met de Beelden en de Bibliotheek. Entree bedraagt € 7,00. Filosofe Welmoed Vlieger (1976) heeft Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en Wijsbegeerte gestudeerd waarin zij zich specialiseerde in het leven en denken van Meister Eckhart. Zij werkt momenteel aan een proefschrift over innerlijkheid en politiek aan de VU en is daarnaast columniste bij Trouw.

Giessenburg

[Lezing geschiedkundige vereniging
[20:00 Breestraat 1
Monique Hafkamp laat bezoekers een stukje historie herleven met een kostuumgeschiedenis. De manier waarop mensen zich vanaf de vroegste tijd hebben gekleed wordt onder loep genomen. Vanaf de negentiende eeuw zijn er verschillende modeontwerpers geweest die een nieuwe stijl ontwikkelden en zich vaak lieten inspireren door andere kunstvormen, zoals de Jugendstil en de Ballet Russe rond 1900. Mode is bovendien een afspiegeling van rijkdom en status. Verschillende bevolkingsgroepen onderscheiden zich van elkaar. De kleding van de adel was rijker dan die van de mensen die op het land werkten. Het is ondoenlijk in een kort tijdsbestek een overzicht van de kostuumgeschiedenis te geven vanaf de prehistorie tot nu.

1 november 2019

Hoornaar

[Minimarkt in De Zes Molens
[10:00 De zes molens 2
De Ze Molens verandert haar hal in een marktplein. Hier kan iedereen terecht voor onder- en nachtkleding van Debatex, handgemaakte kaarten, chocolade, klimopplanten, De BijZaak met zelfgemaakte honing, De Kleine Winst, Tupperware, tweedehands boeken en prachtige kettingen en tassen van Jootjes Creaties. De markt is open tussen 10.00 en 12.00 uur. Entree is gratis.

Hoornaar

[Buffetavond in De Zes Molens
[17:30 De zes molens 2
De Lange Wei houdt vrijdag 1 november haar maandelijkse thema-avond in het restaurant van woonzorgcentrum De Zes Molens in Hoornaar. Deze editie staat in het teken van 'Chinees'. Iedereen kan zich inschrijven bij de medewerkers van restaurant De Zes Molens of door te bellen naar 0184-678043. De thema-avond begint om 17.30 uur. De kosten voor externen bedragen € 19,75 per persoon (exclusief een drankje). Na afloop van de buffetavond (vanaf 18.30 uur) kan iedereen onder het genot van een drankje de Kwiz spelen in De Zes Molens.

2 november 2019

Giessenburg

[Tafelverkoop De Oude School
[9:00 Oudkerkseweg 18
De Oude School organiseert een tafelverkoop. Dit is een markt met boeken, speelgoed, brocante, tweedehands kleding. Ook zijn er koffie en broodjes te koop. Geinteresserden kunnen voor €10,00 een eigen tafel huren om eigen spullen te verkopen. De opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk. Opgeven en vooraf betalen kan bij Jany Bakker. Neem hiervoor telefonisch contact op (0184 615456) of per mail (activiteitencommissie.hggop@gmail.com).

Giessenburg

[Gezellige verkoop in De Oude School
[9:00 Oudkerkseweg 18
De activiteitencommissie organiseert weer een gezellige verkoop in De Oude School. Iedereen kan een tafel huren à € 10,00 (afm. 120 x 80 cm). Er worden onder andere boeken, speelgoed, brocante en kleding verkocht. Opgeven kan bij Jany Bakker via (0184) 615456.

[Optreden De Lofstem in De Lange Wei
[10:00 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert een zaterdagochtend koffieconcert. Deze ochtend komt het welbekende Christelijk gemengd koor 'De Lofstem' uit Hardinxveld-Giessendam optreden o.l.v. Carola Loeve. De entree voor externen is € 3,00 (inclusief koffie/thee).

[Toneelstuk 'De Dichterbij'
[19:00 Talmastraat 9
Christelijk Kindertheater Hardinxveld voert een toneelstuk . Een aantal weken zijn 20 kinderen aan het oefenen om het toneelstuk De Dichterbij in te studeren. Deze wordt op in De Parel opgevoerd. Kaarten kosten €2,50. Reserveren kan via ckthardinxveld@outlook.com.

Giessenburg

[Musicalconcert EMS
[19:30 Breestraat 1
Samen met theatergezelschap Monkey Musical zal het harmonieorkest van EMS een musicalconcert verzorgen. Diverse musicals zullen de revue passeren.

3 november 2019

[Taizé-viering in Gereformeerde kerk
[17:00 Jan Steenstraat 5
De Gereformeerde kerk van Boven-hardinxveld houdt een feestelijke viering in de stijl van Taizé. In deze dienst, die om 17.00 uur begint, wisselen zang, stilte, bijbelteksten en gebeden elkaar af. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Teun Sterrenburg op piano en Marije den Breejen op dwarsfluit.

5 november 2019

[Modeshow Doorduyn Mode in De Lange Wei
[10:15 Rembrandthof 85
Doorduyn Mode komt met de nieuwe najaarscollectie. De kleding wordt om 10.15 uur geshowd in het restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Aansluitend is er tot 15.30 uur een verkoop van Doorduyn Mode in het atrium. Ook Jootjes Creaties is van de partij met prachtige kettingen en sieraden. Het bijwonen van deze ochtend is gratis.

6 november 2019

Hoornaar

[Modeshow Doorduyn Mode in De Zes Molens te Hoornaar
[10:00 De Zes Molens 2
Doorduyn Mode toont ook haar najaarscollectie in restaurant De Zes Molens in Hoornaar. De nieuwe najaarscollectie wordt om 10.00 uur geshowd. Aansluitend is er een verkoop van Doorduyn Mode in de hal. Ook Jootjes Creaties is van de partij met prachtige kettingen en tassen. Entree voor de modeshow is gratis.

Stroe

[Lezing: Over Apneu en snurken
[19:00 Stroeerschoolweg 1
De coördinatoren van de regio Dordrecht nodigen leden en belangstellenden u uit voor een regionale bijeenkomst, welke zal worden gehouden op woensdag 6 november 2019. Het onderwerp van deze avond is de rol van de huisarts bij de diagnose en behandeling van Slaapapneu. Voor meer informatie of inschrijven voor deze avond, kijk op www.apneuvereniging.nl.

7 november 2019

Hoornaar

[Bewegen met Ilse Kraaijeveld
[10:00 De zes molens 2
Op donderdag 7 november kunt u bewegen op de dagbesteding onder leiding van zwemster Ilse Kraaijeveld. U bent welkom om 10.00 uur in het restaurant van De Zes Molens voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Om 10.30 uur starten we met bewegen op de Dagbesteding. We sluiten gezamenlijk af met een glaasje limonade. De kosten voor externen bedragen € 3,00 inclusief kopje koffie/thee en limonade. Graag tot dan!

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Iedereen kan zich tot en met maandag 21 oktober aanmelden. Er moet dan een menukeuze worden doorgeven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast is iedereen iedere dag van harte welkom om in het restaurant een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd te komen eten.

8 november 2019

Giessenburg

[Licht in de Polder!
[12:00 Kloevelaan 22
Zaterdag 22 december vindt er weer een gloednieuwe editie van de KerstTheaterWandeling in Giessen Oudekerk plaats. Zo voorafgaande aan het kerstfeest beleven bezoekers tijdens deze wandeling een stukje van de geboorte en het leven van Jezus. Reserveren kan van 8 tot 20 november 2018. Voor meer info en reserveringen kijk op www.lichtindepolder.hggop.nl. Reserveer snel een plaats, want vol is vol!