Afbeelding
Tina de Rover

Lopen voor een Qwiek-up

H'VELD-G'DAM Zaterdag 26 oktober vond er een sponsorloop plaats bij Blokhuis/de Dukdalf aan de Sluisweg, Blokhuis is een woon- en logeerhuis voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongvolwassenen. De Dukdalf is een dagbesteding in hetzelfde pand. Naast de sponsorloop was er ook een gezellige markt georganiseerd.
,,Het geld dat met de sponsorloop en markt is opgehaald wordt gebruikt voor de aanschaf van een Qwiek-up", vertelt Tina de Rover, begeleidster bij Blokhuis. Een Qwiek-up een soort geavanceerde beamer waarmee beelden op het plafond of de wand kunnen worden vertoond, ondersteund met geluiden, waardoor er beter met de cliënten kan worden gecommuniceerd en waardoor er een audiovisuele totaalbeleving voor de cliënt kan worden gecreëerd. Zo kunnen bijvoorbeeld dementerende ouderen terug mee genomen worden in de tijd door middel van beelden van vroeger en kan er voor meervoudig gehandicapten een soort snoezelprogramma worden afgespeeld. In veel gevallen verminderd de zorgvraag van de cliënten hierdoor.
,,We zijn iedereen die mee heeft gelopen erg dankbaar", vertelt De Rover. ,,Naast cliënten, ouders en begeleiders liepen er zelfs buurtbewoners mee. We vonden erg mooi om te zien dat er zoveel betrokkenheid is." Daarnaast worden de sponsoren hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Inmiddels is er een bedrag binnen van € 7370 euro. ,,Maar dat wordt door een aantal toezeggingen nog méér."