Sliedrecht Sport slaat goede slag

6 februari 2019 om 10:50

SLIEDRECHT Vorige week hebben de dames van Sliedrecht Sport binnen een tijdsbestek van amper 48 uur tot tweemaal toe een belangrijke slag geslagen in de jacht naar de hoofdprijzen in dit volleybalseizoen.

Donderdag 31 januari bereikte het ten koste van aartsrivaal Team Eurosped de finale van het nationaal bekertoernooi. In een spannend duel won Sliedrecht Sport in sporthal De Basis met 3-1, het staat nu op zondag 17 februari in Zwolle in de finale, de verrassende tegenstander is eredivisie debutant Apollo 8 uit het Twentse Borne.

Met name in de eerste set waren beide titelfavorieten sterk aan elkaar gewaagd, Sliedrecht Sport sloeg in de slotfase van de eerste set een beslissende slag (25-20), maar bleef in de tweede set het antwoord schuldig op de service druk van de gasten uit Vroomshoop (14-25). Pas in de derde set kwam Sliedrecht Sport echt goed los en liet Team Eurosped geen enkele kans: 25-11, 25-15.

Zaterdag werd in Zwolle met 2-3 gewonnen van Regio Zwolle Volleybal, door deze zege kan Sliedrecht Sport de eerste plaats in de eindrangschikking van de reguliere competitie niet meer ontgaan. Zaterdag 9 februari (aanvang 19.30 uur) komt hekkensluiter Pharmafilter US uit Amsterdam op bezoek.

De mannen van Sliedrecht Sport zijn op hun laatste wedstrijdronde in de eredivisie nog altijd in de strijd om de hoogste plaatsen. Een even verrassende als enerverende overwinning op Achterhoek Orion (3-2) houdt de selectie van trainer Paul van der Ven nadrukkelijk in de race. Door de al even verrassende nederlaag van koploper/landskampioen Lycurgus in Koog a/d Zaan (3-1) is de stand aan kop: Lycurgus 41 punten, Sliedrecht Sport en Orion: 39 punten. Deelname aan de kampioenspoule is zeker, een puike prestatie van de spraakmakende eredivisie debutant uit Sliedrecht. De reguliere competitie wordt zaterdag afgesloten in Ede, waar het speelt tegen het Talentteam om 14.30 uur.