Sliedrecht goed in vorm

6 februari 2019 om 10:58

SLIEDRECHT Na de valse start bij de hervatting van de competitie na de winterstop (1-0 verlies bij Geinoord Nieuwegein) heeft Sliedrecht blijk gegeven in een goede vorm te steken. In drie dagen tijd werd gewonnen van G.R.C.-14 (1-4) en ook zondaghoofdklasser Baronie moest in eigen huis te Breda het onderspit delven tegen een prima spelend Sliedrecht (0-1). Deze bekerzege brengt Sliedrecht bij de laatste zestien in het districtsbekertoernooi, waarin het tegenstanders kan treffen als Unitas (zo), Kloetinge, Achilles Veen of LRC Leerdam.

Na de gedwongen rust door sneeuw van vorige week kwam Sliedrecht in Giessen goed uit de startblokken tegen G.R.C.-14. Het legde de gastheren nadrukkelijk de wil op en leidde in de rust met 0-2 door doelpunten van Bas van Stokkom en Luciano van Harlingen. Na rust gooide G.R.C.-14, fel aangemoedigd door de eigen aanhang, enige schroom van zich af: Marco Strik verkleinde de achterstand tot 1-2. Een penalty, benut door Marciano Simonis (1-3), en een schitterende solo van opnieuw Bas van Stokkom (1-4) brachten de verdiende overwinning in veilige haven. De dadendrang van Sliedrecht bleek ook op sportpark De Blauwe Kei te Breda niet te stuiten. Sliedrecht was de bovenliggende partij in de eerste helft, een enigszins verbouwereerde zondag hoofdklasser Baronie kreeg nauwelijks kansen. Vlak voor rust schoot Jeroen Muilwijk in de linkerhoek raak (0-1) en lokte het de gastheren uit Breda uit tot een stevig offensief in de tweede helft. De sterke Sliedrechtse defensie, waarin doelman Mathijs Donatz en rechtsback Chris Boom hun contract met een jaar hebben verlengd, hield echter stand, tot grote vreugde van de technische staf en de meegereisde supporters. Zaterdag (aanvang 14.30 uur) gaat Sliedrecht op bezoek bij Almkerk.