flyer buitenspeeldag
flyer buitenspeeldag devaca

12 juni is het Buitenspeeldag

4 juni 2019 om 21:34

SLIEDRECHT Woensdag 12 juni wordt de jaarlijkse Buitenspeeldag gehouden: een activiteit voor kinderen.. Die dag proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen tijdens deze 12e editie onbezorgd kunnen spelen.

Ook in Sliedrecht is buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag allesbehalve saai en onveilig. Die dag houdt ‘S.O.J.S.’ samen met ‘Samen voor Sliedrecht’ en tal van vrijwilligers een middag vol met activiteiten zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk.

Het doel van deze middag is om te bewegen en lekker buiten te zijn. Ook kun je spuiten met een echte brandslang bij de brandweerwagen, sport en spel activiteiten doen en jezelf uitleven op meerdere springkussens.

Vaders en moeders mogen er uiteraard bij zijn om overal foto’s van te maken. Wie nog niet alleen kan komen, moet iemand bij zich hebben die op hem of haar kan letten. De organisatie staat wel bij onderdelen te kijken en te helpen, maar kan niet op de kinderen persoonlijk letten.

Vanaf 12 uur is het terrein open waarbij kinderen heerlijk op het gras met hun eigen meegebrachte lunch kunnen picknicken. En vanaf 13.00 uur zal de dag officieel geopend worden waarna er plezierig gespeeld kan gaan worden. De dag zal duren tot 16.30 uur en toegang is geheel gratis.