Afbeelding
Emmy Verheij

Lotte van Drunen boekt volgende dubbelslag

5 juni 2019 om 12:25

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap 65cc in Den Dungen weten te winnen. In de eerste manche reed ze naar een overtuigende zege. In de tweede manche was het spannend en kon ze het gevecht om de koppositie pas op de finish beslissen. De dame uit Sliedrecht won beide manches en heeft hiermee haar voorsprong in de tussenstand weten te vergroten.

Sliedrecht Sport Dames 2 klaar voor Topdivisie

SLIEDRECHT Om helemaal klaar te zijn voor de Topdivisie zijn er voor Dames 2 ook een paar aanwinsten te melden. Allereerst wordt Dagmar Mourits verwelkomd. Deze zeer talentvolle speelster trainde af en toe al mee en komt nu definitief over uit Dordrecht. Ze speelt ook in Pre-Jeugd Oranje en zal bij Dames 2 als diagonaalspeelster aan de slag gaan, maar is multi-functioneel inzetbaar. De tweede aanwinst is Nienke Snelting. Net als bij haar vorige club, Vollingo, zal zij bij Sliedrecht op het midden spelen. Met haar ervaring en stoerheid geeft ze zeker een impuls aan het team om zich komend seizoen staande te houden in de Topdivisie.

Schaakster Dana Verheij Nederlands kampioen Meisjes D

RIJSWIJK Na drie zware speeldagen en een allesbeslissende barrage is Dana Verheij Nederlands kampioen geworden in de meisjescategorie D. Daarmee bevestigde Dana haar grote talent. Zo herstelde Dana zich van een minder NK bij het NK-C. De 12-jarige Dana kwam in het Hemelvaartweekend als een speer uit de startblokken. In aanvallende stijl wist zij de eerste twee speeldagen met een score van 6 winstpartijen op rij af te sluiten. De slotdag ging wat moeizamer en scoorde het grote talent 1,5 uit 3. Dat betekende dat ze uiteindelijk gedeeld eerste werd met favoriete Manasvita Basa en Amelia Jonkman. Vervolgens moest een barrage in 2 partijen uitmaken wie zich Nederlands kampioen mag noemen. Uiteindelijk wist Dana deze driekamp te winnen.

Afbeelding