Afbeelding
Slachtofferhulp Nederland

Nieuw pand Slachtofferhulp

4 juni 2019 om 21:01

DORDRECHT De paarsoranje ballonnenpilaren aan de ingang verraadden het al. Het was feest. Slachtofferhulp Nederland vierde op donderdag 23 mei de opening van haar nieuwe vestiging aan de Burgemeester de Raadtsingel 57 in Dordrecht. De aanwezigheid van samenwerkingspartners politie, justitie en de gemeente Dordrecht droeg bij aan de feestelijkheid van de opening.

De samenwerking werd symbolisch weergeven met een puzzel, waarbij elke partner een stukje legde om het zoekplaatje te voltooien. De wethouder van Jeugd en Gezondheid, officier van justitie regio Dordrecht, districtchef politie Rotterdam Rijnmond Zuid Holland Zuid en bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Rosa Jansen maakten samen het puzzellogo van Slachtofferhulp compleet. De wethouder Jeugd en Gezondheid: ,,Ik ben onder de indruk hoeveel vrijwilligers Slachtofferhulp telt. Landelijk staan 1100 mensen klaar om te helpen. En ik heb begrepen dat er nog altijd plaats is voor meer." Tevens werd tijdens deze feestelijke opening een convenant ondertekend door de GGD en Slachtofferhulp Nederland ten behoeve van de samenwerking van psychosociale opvang bij grootschalige incidenten.

De overtuiging dat elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp de beste hulp verdient, is de drijvende kracht achter de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland. Jansen: ,,Omdat wij de expertise in huis hebben kunnen we vlot schakelen. Daarom moeten we als organisatie zichtbaar blijven." Vrijwilligers worden bij Slachtofferhulp ZHZ? Bel 0900 0101.

a Bekijk de foto van de opening op www.hetkompassliedrecht.nl.