Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet de deur open voor inwoners van Sliedrecht en (oud)-medewerkers.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet de deur open voor inwoners van Sliedrecht en (oud)-medewerkers. Albert Schweitzer ziekenhuis

Ziekenhuis nog 1 keer open

SLIEDRECHT Iedereen die betrokkenheid voelt bij het ziekenhuisgebouw in de Wilhelminastraat 75 in Sliedrecht, kan er voor de laatste keer binnen kijken op zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 15.00 uur. Het Albert Schweitzer ziekenhuis zet dan de deur open voor inwoners van Sliedrecht en (oud)-medewerkers.

Het is geen open dag, er is ook geen informatief of amusementsprogramma. Wel is het een gelegenheid om onder leiding van oud-medewerkers nog een blik binnen te werpen voordat het ziekenhuis wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, die het niet lang daarna zal laten slopen. Het ziekenhuis verhuist binnen Sliedrecht naar een nieuw pand in het Stationspark. Op de plek van het huidige ziekenhuis, dat in 1968 openging, komen woningen. ,,De afgelopen tijd hebben we vaak de vraag gekregen of het mogelijk was om binnen nog eens herinneringen op te halen", zegt locatiecoördinator Gert-Jan van Heiningen. ,,Zaterdag 13 juli was de enige dag voordat veel mensen op zomervakantie gaan, om de deur open te zetten voor een afscheidswandeling."
Bezoekers worden ontvangen met een drankje en kunnen dan een rondgang door het pand maken. Het zal mogelijk zijn een persoonlijke boodschap op een muur achter te laten. Na 15.00 uur, wanneer de laatste bezoekers het pand verlaten hebben, doet burgemeester Bram van Hemmen samen met enkele oudgedienden de deur symbolisch op slot. Het ziekenhuis verzoekt Sliedrechters om zo veel mogelijk met de fiets te komen, omdat de parkeerruimte beperkt is.