Afbeelding

Rivas haalt 15.000 euro op

REGIO Team Rivas heeft maar liefst € 15.000,- naar de finish van de Roparun in Rotterdam gebracht. Het team van medewerkers van Rivas Zorggroep nam afgelopen weekend deel aan deze estafetteloop van ruim 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Hiermee is geld ingezameld voor mensen met kanker.

,,Het is geweldig dat we met elkaar zo'n mooi bedrag hebben kunnen ophalen", zegt de trotse teamcaptain Inge Bertels. ,,We zijn ruim 48 uur onderweg geweest. De sfeer in het team was goed en we hebben het echt samen gedaan. Natuurlijk ook dankzij de hulp en steun van al onze sponsoren en vrienden en familie. We zijn moe, maar met dit resultaat is dat het allemaal waard."

Vrijdag werd het team door medewerkers van Rivas in Gorinchem uitgezwaaid. Zaterdag om 12.48 uur klonk in Parijs het startschot voor team Rivas. Vanaf dat moment was steeds een loper van het team onderweg. De route was afwisselend en leidde door glooiende landschappen in Frankrijk en België en lange wegen middenin de nacht richting Antwerpen.

Team Rivas bestond in totaal uit 24 mensen. ,,Er waren acht lopers en vier fietsers. Vier lopers wisselden elkaar per 1,5 kilometer af over een afstand van ongeveer zestig kilometer", verduidelijkt Inge. ,,Na die afstand deden de andere vier lopers en twee fietsers hetzelfde. En zo ging dat door totdat we in Rotterdam waren." Daarnaast waren er verschillende ondersteuners nodig. ,,We hadden chauffeurs, mensen die het kamp steeds verplaatsten en opbouwden, koks en er waren zelfs masseurs. Zonder hun steun was het voor de lopers en fietsers niet mogelijk om van Parijs naar Rotterdam te gaan."

Foto's en verhalen zijn te vinden op www.rivasroparun.nl en www.facebook.com/rivasroparun.