Theo Theunisse is de eerste jeugdkampioen
Theo Theunisse is de eerste jeugdkampioen Jerry van Rekom

Theo Theunisse eerste schaakkampioen bij de jeugd

SLIEDRECHT Met nog twee rondes te gaan in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is de eerste kampioen bekend. Theo Teunisse is in groep 3 niet meer te achterhalen voor zijn naaste concurrenten. Met een score van maar liefst 10,5 punten uit 11 partijen is Theo de terechte kampioen. Gezien zijn score en het gemak waarmee hij vorige week het diploma voor Stap 1 haalde hoort hij zo snel mogelijk naar groep 2 te gaan.

In dezelfde groep strijden Arie Sterrenburg en Justin Sloots nog om het zilver en brons. Dat belooft nog spannende te worden in de laatste ronde. Ook Mayerli Nohar kan eventueel nog derde worden.

In de eerste groep wordt het in de laatste rondes enorm spannend. Daar gaat de strijd vooral tussen Willem Theunisse en Vincent Langstraat. Het verschil tussen beiden is minimaal en de laatste partij van het seizoen gaat beslissen wie zich de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht mag noemen.

In de tweede groep heeft Sven Langstraat de beste papieren om kampioen te worden. Hij kan zich echter geen grote uitglijder veroorloven, want Joas Berkouwer en Daniƫl van Leeuwen zitten op het vinkentouw.

Al met al wordt het de komende donderdagen enorm spannend wie er op 4 juli, wanneer de prijsuitreiking plaats gaat vinden, met de grootste bekers naar huis gaan.