Eveline Bakker in een aanvallende actie
Eveline Bakker in een aanvallende actie Bernadette Struijk

Degradatie voor Merwede een feit

SLIEDRECHT Afgelopen weekend speelde Merwede/Multiplaat de laatste wedstrijd van de competitie. Merwede/Multiplaat moest zelf winnen en dan nog hopen dat Valto geen punten zou pakken, om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voor Merwede/Multiplaat de taak om uit bij GKV te winnen om zo nog hoop te houden tot lijfsbehoud in de Overgangsklasse.

Dat GKV zich niet zo maar gewonnen gaf, bleek gelijk vanaf minuut één en de score werd door de thuisploeg geopend. Zoals vaker dit seizoen ontbrak het bij Merwede/Multiplaat niet aan het creëren van kansen, maar aan het afronden van de vele kansen. GKV had hier beduidend minder moeite mee en liep snel weg en via 7-3 stand liepen ze verder uit naar 11-5 tussenstand. De rood-witten deden voor rust nog wat terug en uiteindelijk gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken bij de stand 12-9. Na rust vochten de Merwedianen voor elk punt en naderden GKV twee keer tot 1 punt bij een stand van 14-13 en 16-15. Helaas was het GKV die weer een aantal keer achter elkaar scoorden en uitliep naar 19-15. In de laatste fase van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om zodat het gat niet kleiner werd dan 3 punten. Merwede/Multiplaat verloor uiteindelijk met 22-18. Na de wedstrijd bleek ook dat Valto gewonnen had, dus ook bij winst van Merwede/Multiplaat zouden ze nog steeds gedegradeerd zijn. Volgend jaar gaat er uiteraard weer gestreden worden om weer bovenin mee te draaien in de eerste klasse. De talentvolle selectie van Merwede/Multiplaat kan nog voldoende leren en groeien om een betere ploeg te worden. We hopen uiteraard dat er ook volgend jaar weer genoeg publiek aan de kant aanwezig zal zijn om de selectie te zien schitteren.

Scores: Vincent Bakker (5x), Steven Bakker (4x), Dennis van Eijl, Tessa Visser en Eveline Bakker (2x), Robbert Bakker, Iris Bakker en Jeffrey van Son (1x).

De Groot naar EK onder 22

SLIEDRECHT Naast plaatsing voor het Europees Kampioenschap beachvolley, onder 20 jaar, heeft Sliedrecht Sport H1-speler Yorick de Groot zich afgelopen weekend ook geplaatst voor het EK onder 22. Met teammaat Mees Blom werd de play-off wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen (25-15 en 25-14), waardoor halverwege juli de strijd aangegaan mag worden op het EK onder 22 in het Turkse Antalya. Eind juni staat echter eerst het EK onder 20 jaar op het programma. Dit toernooi in Göteborg in Zweden speelt De Groot met Matthew Immers.